Hopp til innhold
Stian Skjerahaug
Foto: Christian Thomassen, Thomassen, Christian / NTB scanpix

Turn

 • Nytt gull for Biles

  Simone Biles tok sitt fjerde gull i årets VM, da hun vant den siste øvelsen, som var frittstående. Det var Biles sin 30. VM-medalje. Tidligere søndag tok hun også gullet i bom.

  Twitter har turneren besvart en som har skrevet at for fem måneder siden trodde ingen skulle konkurrere igjen.

  – Sant. Det trodde ikke jeg heller, har Biles, som har hatt pause siden OL i Tokyo, svart.

  Simone Biles
  Foto: AP
 • Biles falt fra nytt VM-gull

  Simone Biles ble mestvinnende utøver i turnhistorien da hun fredag vant kvinnenes mangekampfinale. I dag tok hun sin 35. VM og OL-medalje. Men det ble «bare» sølv.

  Hun var favoritt i sprang, men falt i første forsøk på et sprang som bærer hennes navn, en såkalt «Biles II». Det kostet ett poeng i karakteren for utførelse, og hun ble i tillegg trukket et halvpoeng fordi hennes trener oppholdt seg for nær matten.

  Det førte til at OL-mester Rebeca Andrade fra Brasil seiret med snittscore 14,750 på to sprang, 0,201 poeng foran Biles.

  Biles var finalist også i skranke, som er hennes svakeste apparat. Der ble hun nummer fem, mens den kinesiske 16-åringen Qiu Qiyuan vant med 15,100 poeng.

  Søndag får Biles nye sjanser i bom og frittstående. (NTB)

  Simone Biles
  Foto: AFP
 • Nytt VM-gull til Biles

  Turndronningen Simone Biles var overlegen i kvinnenes mangekampfinale i Antwerpen og føyde nok et VM-gull inn i samlingen.

  Biles var best både i sprang, bom og frittstående i mangekampfinalen, mens hun var sjette best i skranke. Totalt fikk hun 58,399 poeng og seiret 1,633 poeng foran brasilianske Rebeca Andrade. Det er utklassing.

  Den amerikanske 26-åringen gjorde i årets VM comeback etter to års pause og OL i Tokyo. Fredagens tittel gjorde henne til mestvinnende turner uansett kjønn, med 34 medaljer i VM og OL.(NTB)

  Simone Biles
  Foto: AP
 • Turnsensasjonen (26) med spektakulært triks – blir oppkalt etter henne

  Simone Biles har nærmest blitt kjent for å flytte grensen for hva som er mulig i turnsporten. Nå har hun gjort det igjen.

  For natt til mandag norsk tid, i kvalifiseringen i turn-VM, klarte Biles å lande en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto. Det høstet hyllest i sosiale medier.

  – Du er helt utrolig, skriver alpinstjernen og landskvinne Mikaela Shiffrin på Instagram.

  Trikset er det ingen kvinner før henne som har klart å gjennomføre i et internasjonalt mesterskap. Dermed skriver 26-åringen seg nok en gang inn i historiebøkene.

  Og ikke bare det, for ettersom hun lykkes med gjennomføringen, blir nå øvelsen kalt opp etter henne. Men den kan ikke hete «The Biles» – det er det allerede en annen øvelse som heter.

  «The Biles II» blir den femte øvelsen som Biles får oppkalt etter seg. Historisk er det stort sett menn som har gjort denne øvelsen.

  Simone Biles ble første kvinne til å gjøre dette trikset i et internasjonalt mesterskap.
 • Biles klar for sitt sjette VM

  Stjerneturneren Simone Biles leder det amerikanske laget i VM i oktober. Hun måtte ta en pause etter OL for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket.

  Det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange.

  Med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – Shilese Jones, Leanne Wong og Skye Blakely, i tillegg til 17-årige Joscelyn Roberson.

  Biles har sju OL-medaljer og 29 VM-medaljer, hvor 19 gull. De 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med Larysa Latynina, som representerte Sovjetunionen. (NTB)

  US Championships Gymnastics
  Foto: Carlos Avila Gonzalez / AP
Simone Biles ble første kvinne til å gjøre dette trikset i et internasjonalt mesterskap.
Maria Tronrud

Siste nytt

 • Duplantis tok EM-gull – verdensrekorden glapp

  Armand Duplantis var nære på, men det ble ingen verdensrekord for det svenske fenomenet.

  Han forsøkte seg på høyden 6,25 meter, men rev tre ganger.

  Han tok imidlertid mesterskapsrekord da han hoppet over 6,10 meter.

  – Han har tatt stavhopp til et helt nytt nivå og gjort idretten enda mer spektakulær enn den var tidligere, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

  Duplantis sikret EM-gullet foran greske Emmanouil Karalis.

  Tyrkiske Esu Sasma tok bronsemedaljen.

  2024 European Athletics Championships, day 6
  Foto: BILDBYRÅN
 • 16-åringer herjet for Stabæk - opp på kvalikplass

  To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

  De to 16-åringene Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon.

  Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen. (NTB)

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

  Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

  Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

  Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

  Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

  Ida Emilie Heggem Warvik
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal