Vindmøllepark Fitjar
Foto: Siri Løken / NRK

Vindkraft

Oppsummert

Motstanden mot bygging av vindkraftturbiner i urørt natur har vokst mange steder i landet. Flere steder har aksjonister prøvd å stanse anleggsarbeidet med sivil ulydighet.

 • 11 konsesjoner kan bli inndratt

  Konsesjonene til minst 11 av 50 vindkraftprosjekt kan bli inndratt fordi utbyggerne ikke har sendt inn endelige planer til NVE, skriver Klassekampen. Prosjektene skal sende inn en miljø-, transport- og anleggsplan før de blir endelig godkjent.

 • Advarer mot stans i vindkraft

  Uten vindkraft vil det bli et underskudd av kraft og høyere strømpris, mener bransjen. Vi trenger ikke mer vindkraft, sier organisasjonen Motvind. Motstanden mot vindkraft har vokst mange steder. Flere steder har aksjonister prøvd å stanse arbeidet.

 • Jobber videre med vindkraftplaner

  Fred. Olsen Renewables jobber videre med fem vindkraftprosjekter i Setesdal og Åseral, til tross for motstand og at nasjonal ramme ble skrotet, skriver Fædrelandsvennen. Gaute Tjensvoll i selskapet, sier de må finne en god måte å jobbe med motstanden på.

 • Eigar ber Zephyr roe ned

  Den største eigaren i det omstridde vindkraftselskapet Zephyr ber no selskapet om å roe kraftig ned måten dei har jobba på mot kommunar som kan få store vindkraftanlegg. Fylkesordføraren i Østfold seier dei bør samarbeide med dei, i staden for mot.

 • Kritisk til Buheii-debatten

  Odd Omland i Kvinesdal Arbeiderparti mener vindkraft-saken på Buheii har vært usaklig og til tider sjikanerende, ifølge avisen Agder. Omland er svært kritisk til enkelte aktører som han mener ikke har opptrådt ærlig i sin kritikk av vindkraftplanene.

  Odd Omland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no