Raggovidda vindkraft
Foto: Varanger kraft

Vindkraft

Oppsummert

Stortinget vedtar onsdag at det skal bygges ut anlegg for flytende havvindkraft i Norge. Det skjer fordi Høyre, Frp, KrF og Venstre under behandlingen av statsbudsjettet på Stortinget bestemte seg for å gå lengre enn de gjorde i budsjettforhandlingen

 • Stevner vindkraftutbygger

  Tre grunneiere i Buvika har tatt ut stevning mot Raudfjell Vind AS og Troms Vind AS. Partene vil ha fastslått at de tidligere hevet avtalen om utbygging av vindkraftverk på deres eiendommer. Partene varsler også et erstatningskrav siden utbygger fortsetter å bruke arealene. Prosjektleder i selskapene, Stephan Klepsland sier til NRK at de mener avtalene med grunneierne står ved lag, og fortsetter å bygge vindkraftverk på Kvaløya.

  Forurensning Kattfjord
  Foto: Lisa Rypeng / NRK
 • 1200 underskrifter mot vindkraft

  På to døgn har 1200 underskrevet en protest mot bygging av vindkraftverk på Føya, melder avisa Hitra-Frøya. Underskriftskampanjen går ut på at man mener det er for store naturinngrep å skulle bygge ut for mer vindkraft i kommunen. Kampanjen retter seg mot Frøya kommune. Flere parker er under planlegging.

 • FN kan stanse vindpark på Fosen

  FNs rasediskrimineringskomité engasjerer seg i vindkraftutbygginga på Fosen. Det er vindparker i samiske områder som har vekket interesse hos FN, melder Fosna-Folket. Og spesielt bygginga i vinterbeiteområdet i Storheia mellom Bjugn og Åfjord.

  Aksjon på Storheia
  Foto: Ingrid Lindgaard Stranden / NRK
 • Stormen Knud ga vindkraftrekord

  Stormen Knud førte til at vindkraftproduksjonen sto for en femtedel av den samlede nordiske kraftproduksjonen i uke 38. Det opplyser NVE Dagens Næringsliv. Totalt utgjorde vindkraftproduksjonen i Skandinavia og Finland 1,34 terawattimer denne uka.

Olje- og energidepartementet sier nei til vindmøllepark i Åseral.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no