Vindmøllepark Fitjar
Foto: Siri Løken / NRK

Vindkraft

Oppsummert

Det har vært flere protester mot utbygging av vindkraft. I vår pekte Norges vassdrags- og energidirektorat NVE ut 13 områder som egnet for å opprette vindkraftanlegg i Norge.

 • Hærverk mot gravemaskin på Frøya

  Det har blitt begått hærverk på en gravemaskin i forbindelse med byggingen av et vindkraftverk på Frøya i natt. Det opplyser Trønderenergi til NRK. Gravemaskinen skal ifølge selskapet være ubrukelig.

 • Ordfører undersøker vindmøllesak

  Våler-ordfører Lise Berger Svenkerud undersøker om byggingen av Kjølberget vindkraftverk faktisk har startet innen gitte tidsfrister. Organisasjonen La Naturen Leve, mener selskapet som bygger vindkraftverket, ikke har overholdt fristen for bygging.

  Lise Berger Svenkerud står på en grønn plen
  Foto: Torunn Myhre / NRK
 • Strid om vindkraft i Våler

  Det finnes ikke lenger gyldig tillatelse til å bygge Kjølberget vindkraftverk i Våler, mener organisasjonen La Naturen Leve. Bygging er ikke satt igang innen tidsfristen, mener organisasjonen. Austri Kjølberget mener bygginga alt er i gang.

 • Marsjerte mot vindkraftutbygging

  Rundt 5000 har marsjert for å vise motstand mot vindkraftutbygging i dag. Den Norske Turistforening arrangerte «Støttemarsj for naturen» 22 plassar rundt om i landet. – Vi treng ikkje ofra urørt natur for å elektrifisera Noreg, meiner leiaren i DNT.

 • Demonstrerte mot vindmøller

  Flere hundre møtte opp da Den Norske Turistforening, og flere andre organisasjoner, arrangerte demonstrasjon mot utbygging av vindmøller på land i Sandnes søndag. Det blir i dag arrangert 22 protestmarsjer mot vindmølleutbygginger over hele landet.

  Vindmølledemonstrasjon Sandnes
  Foto: Stine Rørvik / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no