Vindkraft Hitra
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Vindkraft

Oppsummert

Motstanden mot bygging av vindkraftturbiner i urørt natur har vokst mange steder i landet. Flere steder har aksjonister prøvd å stanse anleggsarbeidet med sivil ulydighet. NHO mener vi må tåle naturinngrepene for å løse klimautfordringene.

 • Ber retten stogge vindkraftbygging

  13 grunneigarar krev at vindkraftutbygginga i Tysvær vert stogga. Tysdag bad dei Haugaland tingrett stogge arbeidet. Utbyggaren meiner kravet må verte avvist, skriv Haugesunds Avis.

 • Anmelder vindkraftselskap

  Organisasjonen Motvind Nord-Odal anmelder sammen med flere grunneiere Odal Vindkraftverk, for å ha startet anleggsarbeidet uten å ha innhentet nødvendig tillatelse. Akershus Energi eier selskapet, har tidligere sagt at de ikke har gjort noe ulovlig.

 • Anmelder vindkraftselskap

  Organisasjonen Motvind Nord-Odal anmelder Odal Vindkraftverk, for å ha startet anleggsarbeidet uten å ha innhentet nødvendig tillatelse. Akershus Energi som eier selskapet, sier til NRK at de ikke har gjort noe ulovlig.

 • Vindparker bygges i uegnede områder

  Hver tredje av vindparkene som nå skal bygges ut ligger i områder som NVE og Miljødirektoratet har vurdert som lite egnet for vindkraft. Det skriver VG. Ifølge avisa bygges nå 20 vindparker i områder som NVE mener ikke er egnet.

  Tonstad Vindpark mai 2020.
  Foto: Simen Haughom / Spectacular Norway

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no