Vindmøllepark Fitjar
Foto: Siri Løken / NRK

Vindkraft

Oppsummert

Det har vært flere protester mot utbygging av vindkraft. I vår pekte Norges vassdrags- og energidirektorat NVE ut 13 områder som egnet for å opprette vindkraftanlegg i Norge.

 • Danske vindmøller satte ny rekord

  Søndagens vindkast satte fart i danske vindmøller, som produserte nesten en tredel mer elektrisitet enn det landet forbruker. Det er ny rekord. Det viser foreløpige tall fra Energinet. Den strømmen som ikke forbrukes i Danmark, selges til utlandet.

 • Massiv motstand mot vindkraft

  Av 101 norske kommuner som har områder velegnet for vindkraft på land, sier 78 nei til utbygging, mens bare fem sier ja. 18 har ikke svart eller vet ikke.
  Det viser en oversikt fra Klassekampen.

 • Starter nasjonal aksjonsgruppe

  Vindkraftmotstandere rundt om i landet slår seg sammen og lover flere og mer koordinerte aksjoner mot vindkraftutbygging. Lokale grupper skal bestå, men Motvind-organisasjonen skal gi vindkraftmotstanderne en klar stemme mot politikere og andre.

 • Flyr rett over vindmøllene

  Ein ny rapport frå Norsk institutt for naturforsking syner at fugletrekka langs norskekysten går rett over den planlagde vindmølleparken på Bremangerlandet. No krev aksjonsgruppa mot utbygging at konsesjonen vert trekt tilbake. Aksjonsleiar Jørund Nygård fryktar det vil få store konsekvensar når millionvis av fuglar skal passere området.

  Vindmølle
  Foto: Jørn Norstrøm / NRK
 • Vindkraft strid

  Det er stor motstand mot vindkraftutbygging i Flekkefjord. Norsk Vind Energi har fått lov til å bygge inntil 18 vindmøller på 170 meter, men selskapet søker i stedet om å få bygge åtte vindturbiner på 200 meter. I neste uke blir det debattmøte for å belyse saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no