NRK Meny
Raggovidda vindkraft
Foto: Varanger kraft

Vindkraft

Oppsummert

Stortinget vedtar onsdag at det skal bygges ut anlegg for flytende havvindkraft i Norge. Det skjer fordi Høyre, Frp, KrF og Venstre under behandlingen av statsbudsjettet på Stortinget bestemte seg for å gå lengre enn de gjorde i budsjettforhandlingen

 • – Umulig å garantere grønn strøm

  –Strømleverandørene lover mer enn strømnettet kan levere når de lokker med 100 prosent vindkraft i stikkontakten, sier energiforsker Gorm Bruun Andresen til Danmarks Radio. Dette er det umulig å garantere, sier han.

 • Tommel opp

  Fylkesutvalget i Vest-Agder er positive til etableringen av to nye vindturbiner i Lindesnes vindkraftverk. Turbinene skal etter planen erstatte dagens fem, melder Lindesnes.

  Vindmøller, vindmøllepark
  Foto: Nils John Porsanger / NRK
 • Stortinget vedtar flytende vindpark

  Stortinget vedtar onsdag at det skal bygges ut anlegg for flytende havvindkraft i Norge. Det skjer fordi Høyre, Frp, KrF og Venstre under behandlingen av statsbudsjettet på Stortinget bestemte seg for å gå lengre enn de gjorde i budsjettforhandlingen.

 • Skuffet over vindmølle-ja

  Det er skuffende at Oddehei og Bjelkeberg vindkraftverk i Birkenes kan bygges. Det sier Terje Ånesland i folkeaksjonsgruppa Motvind. NVE har sagt ja til det omstridte prosjektet.

Olje- og energidepartementet sier nei til vindmøllepark i Åseral.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no