Vindmøllepark Fitjar
Foto: Siri Løken, NRK

Vindkraft

Oppsummert

Motstanden mot bygging av vindkraftturbiner i urørt natur har vokst mange steder i landet. Flere steder har aksjonister prøvd å stanse anleggsarbeidet med sivil ulydighet. NHO mener vi må tåle naturinngrepene for å løse klimautfordringene.

 • Statkraft seier nei til havvind

  Statkraft meiner havvind ikkje er noko å satse på i Noreg. Det melder Nationen. Medan Equinor tener stadig meir på vindmøller til havs, seier Statkraft nei til å vere med på satsinga.

 • Redd ungane blir mobba

  Grunneigarar som seier ja til vindkraft vil ikkje stå fram fordi dei fryktar at ungane deira vil bli mobba. Fleire vindkrafttilhengarar har dei siste dagane fortalt at dei blir sjikanerte og drapstruga. Grunneigar Gunnar Råheim (biletet), som har sagt ja til vindkraft ved Viksdalsvatnet i Sunnfjord, er fortvilt. – Det er trist det må vere slik, seier han.

  Gunnar Råheim i Viksdalen
  Foto: Bård Siem / NRK
 • Rekordhøy vindkraftproduksjon

  Vindkraft sto i fjor for 4,1 prosent av den norske kraftproduksjonen, ifølge SSB. Totalt ble det produsert 5,5 terawattimer (TWh) vindkraft. Året før var vindkraftproduksjonen 3,6 TWh. Norsk vannkraft 125,8 terawattimer i 2019.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no