NRK Meny
En knust Therese Johaug møtte pressen dagen etter at hun fikk vite at hun dømmes til 18 måneder utestengelse og mister OL i Sør-Korea.

Therese Johaug-saken

Oppsummert

Langrennsløperen Therese Johaug utestenges i 18 måneder for doping har Idrettens Voldgiftsrett (CAS) bestemt. Dermed rekker hun ikke vinter-OL i Pyeongchang neste år. Hun sier hun i stedet satser på VM i Seefeld om 1,5 år.

 • Johaug satser mot VM i Seefeld

  Therese Johaug satser mot VM i Seefeld neste år, sier hennes personlige trener Pål Gunnar Mikkelsplass til VG. Hun reiser i slutten av januar til Seiser-Alm, der hun bare er en biltur unna for å teste VM-løypene i Seefeld.

  Therese Johaug
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Johaug fått ny sponsor

  Therese Johaug har signert en ny sponsoravtale. Ifølge VG er det selskapet Saltdalshytta som kort tid etter at Johaug ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene har inngått en avtale med skiløperen fra Dalsbygda.

  Therese Johaug
  Foto: Sindre Murtnes / NRK
 • Johaug anker ikke

  Therese Johaug anker ikke dommen på 18 måneders utestengelse. Det sier Johaugs manager, Jørn Ernst, til Nettavisen. Dermed kan Johaug først konkurrere 17. april neste år. Johaug sier selv at hun ser fram til VM i Seefeld i Østerrike i 2019.

 • Johaug anker ikke

  Therese Johaugs manager Jørn Ernst sier at det ikke er aktuelt å anke CAS-dommen. Dermed aksepterer utestengelsen på 18 måneder og er først konkurranseklar 17. april 2018. – Det er ekstremt liten sjanse å få saken opp, og jeg tror det bare er å sløse bort ressurser. Det er ikke aktuelt å anke den saken. Vi er ferdig med den, og Therese går videre, sier Ernst til Nettavisen.

 • Johaug beholder løperavtale

  Skiforbundet beholder løperavtalen med Therese Johaug etter dopingdommen på 18 måneder ble klar i går. Det skriver VG. De betaler også for advokatutgiftene hun har hatt i forbindelse med dopingsaken.

Intervju med Johaugs advokat, Christian Hjort.
Intervju med Therese Johaug.
Fredrik Bendiksen er ferdig med sin vitneforklaring.
Therese Johaug har forklart seg ferdig i CAS og er fornøyd. Det forteller manager Jørn Ernst. – Hun fikk forklart seg godt og følte det gikk veldig fint. Det var enklere her enn i Oslo fortalte hun. Både hun og advokat Hjort var veldig fornøyd, sier Ernst til pressen.
Therese Johaugi idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.
Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner mer optimistisk på Johaugs vegne etter dagens høring.
Bilder fra dag to av høringen.
Therese Johaug har ankommet dag 2 av høringen.
- Endringen betyr at Skiforbundet erkjenner at dette ikke har vært riktig.
Bilder fra Johaug-høringen
E-læringsprogram
Verdiene på dopingprøvene til Therese Johaug er høyere enn forventet.
Johaug er på plass
Får Johaug straff eller ikke?
Lagvenninnene støtter Johaug
Nils Jakob Hoff om dommen over Therese Johaug
En knust Therese Johaug møtte pressen dagen etter at hun fikk vite at hun dømmes til 18 måneder utestengelse og mister OL i Sør-Korea.
Johaugs manager knakk sammen på dirtekten
Reaksjon på Johaugs dom på 18 måneder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no