Hopp til innhold
Pressetreff med Therese Johaug
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Therese Johaug

Oppsummert

Langrennsløperen Therese Johaug ble utestengt i 18 måneder for doping har Idrettens Voldgiftsrett (CAS) bestemt. Dermed rakk hun ikke vinter-OL i Pyeongchang i år. Første mesterskapsmålet for Johaug er VM i Seefeld i 2019.

  • Johaug påmeldt til Grue halvmaraton

    Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug skal løpe Grue halvmaraton 1. mai. Hvis hun stiller til start, er hun blant favorittene til å vinne.

    Løpsleder Hans Terje Nesbråten bekrefter overfor Dagbladet at Johaug har meldt seg på. Glåmdalen omtalte saken først.

    Johaug har fått et wildcard til løpet som ble fulltegnet med 500 deltakere i midten av januar. 35-åringen er påmeldt med en antatt sluttid på 1.09.30.

    – Vi setter pris på at når Johaug debuterer på halvmaraton, så velger hun oss. Tida hun antyder er ganske sterk. I fjor løp beste herre på rundt 1.09.00, sier Nesbråten til Dagbladet.

    Kondis.no opplyser at kravet om å kvalifisere seg til halvmaraton i EM i Roma er 1.10.30. Den tiden må være satt innen 26. mai.

    Johaug la opp etter 2021/22-sesongen. Hun har blant annet vært ekspert for NRK, fått barn og giftet seg siden. Johaug har flere ganger ymtet frampå at det kan bli aktuelt med et comeback før ski-VM i Trondheim om et år. (NTB)

    Therese Johaug
    Foto: NTB
  • Kan være aktuell for landslagsjobb

    Therese Johaug fra Dalsbygda i Os kan være aktuell til landslagsjobb for langrennskvinnene, men er foreløpig ikke spurt.

    Det sier den tidligere langrennsstjerna til NRK.

    I et intervju sier Johaug blant annet at det ikke holder at en tidligere løper holder et foredrag på en samling uten å følge opp videre utover sesongen.

    På spørsmål om hun ønsker seg en rolle der hun kan bidra med kontinuitet over tid, svarer Johaug bekreftende og mener det kan hjelpe til å få de resultatene man ønsker på sikt.

    Det norske kvinnelandslaget i langrenn har så langt hatt en svak sesong.

    Therese Johaug (4)
    Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
  • Johaug avsluttet karrieren med seier

    Therese Johaug gikk lørdag inn til seier nummer elleve i Skarverennet. Triumfen markerte slutten på langrennsstjernens karriere på toppnivå.

    Johaug var klart best da det 38 kilometer lange turrennet fra Finse til Ustaoset var tilbake etter to års pause. 33-åringen rykket fra konkurrentene allerede fra start og så seg aldri tilbake.

    ved drøyt halvgått løp var avstanden økt til over tre minutter. Den luka var naturlig nok ingen i nærheten av å tette inn mot målgangen på Ustaoset.

    Vinnertiden ble 1.33.42.

    Bak Johaug ble det kamp om annenplassen. Den sto mellom Ragnhild Haga og Maren Wangensteen. Til slutt var Haga sterkest i avslutningen. Wangensteen tok tredjeplassen, mens Marit Bjørgen ble nummer fire.

    I herreklassen ble det klar seier til Simen Hegstad Krüger. Lyn-løperen kom til mål i ensom majestet og slo Andreas Fjorden Ree på plassen bak med 50,1 sekunder. (NTB)

    6kCrSNn73Zs
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Therese skal gå Birken

    Therese Johaug stiller til start i Birkebeinerrennet neste helg. Der skal hun kjempe om seieren med Marit Bjørgen som lagvenninne. Bjørgen er også med på samme lag. Lørdag gikk Johaug karrierens aller siste tremil i Holmenkollen.

    Therese Johaug etter seier i Davos.
    Foto: DANIEL SCHOENHERR / GEPA PICTURES
  • Uslåelige Johaug

    Therese Johaug fra Dalsbygda innfridde favorittstempelet på VMs siste øvelse, 30 kilometer klassisk fellesstart. Johaug tok tidlig ledelsen og vant til slutt med over to og et halvt minutt. Vi gratulerer Johaug med det fjerde VM-gullet i Oberstdorf.

    Johaug
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
Intervju med Johaugs advokat, Christian Hjort.
Intervju med Therese Johaug.
Fredrik Bendiksen er ferdig med sin vitneforklaring.
Therese Johaug har forklart seg ferdig i CAS og er fornøyd. Det forteller manager Jørn Ernst. – Hun fikk forklart seg godt og følte det gikk veldig fint. Det var enklere her enn i Oslo fortalte hun. Både hun og advokat Hjort var veldig fornøyd, sier Ernst til pressen.
Therese Johaugi idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.
Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner mer optimistisk på Johaugs vegne etter dagens høring.
Bilder fra dag to av høringen.
Therese Johaug har ankommet dag 2 av høringen.
- Endringen betyr at Skiforbundet erkjenner at dette ikke har vært riktig.
Bilder fra Johaug-høringen
E-læringsprogram
Verdiene på dopingprøvene til Therese Johaug er høyere enn forventet.
Johaug er på plass
Får Johaug straff eller ikke?

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no