Hopp til innhold

– Johaug er ikke nødvendigvis en bedre skiløper selv om hun er bedre trent

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, tror ikke det er en selvfølge at Therese Johaug blir verdens beste langrennsløper kommende sesong.

johaug og bjørn

GODT TRENT: Therese Johaugs forteller at hun har kjørt hardøkter selv om hun ikke skal konkurrere før i november.

Foto: NTB Scanpix

Onsdag var Therese Johaug konkurranseklar etter å ha sonet en 18 måneder lang dopingdom. Det er 18 måneder 29-åringen har brukt godt, ifølge treneren hennes Pål Gunnar Mikkelsplass.

– Hun har forberedt seg ekstremt bra og har trent grunntrening i snart to år, fortalte Mikkelsplass til NRK.

Til NTB har Mikkelsplass tidligere uttalt at han tror Johaug er enda bedre enn før dopingdommen.

– Det er jo mange som har uttalt seg positivt om akkurat det, og jeg er absolutt enig. Man vet aldri med form, men det vil overraske meg om hun ikke er på samme nivå – eller bedre.

Pressetreff med Therese Johaug

PRESSETREFF: Manager Jørn Ernst (t.v.) og trener Pål Gunnar Mikkelsplass var med da Johaug møtte pressen etter endt dopingutestengelse.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Betyr ikke at hun går like fort på ski

Johaug har gjennomført fysiske tester som tilsier at hun er i bedre form enn hun var sist hun konkurrerte.

– Det stemmer at vi har hatt noen hardøkter og at jeg har vært i god form, bekreftet Johaug på torsdagens pressekonferanse.

Likevel vil ikke NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, konkludere med at hun har blitt en bedre skiløper av den grunn.

– Hun er nok kanskje bedre trent, men det betyr ikke nødvendigvis at hun går fortere på ski. Hun har gjennomført to år med grunntrening og har lagt et grunnlag. Dét betyr ikke nødvendigvis at hun går like fort på ski som før.

– Konkurrentene viser fremgang

Selv om Johaug har trent godt med sin private trener det siste halvannet året, har mange av konkurrentene hatt en stor utvikling på kort tid.

VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER

FREMGANG: Svenske Charlotte Kalla og Stina Nilsson er blant dem som har løftet nivået i langrenn, mener NRKs Torgeir Bjørn.

Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

– Testene hennes viser fremgang, men det viser også testene til en del av konkurrentene, forteller Bjørn.

Han drar frem løpere som Charlotte Kalla og Stina Nilsson fra Sverige, finske Krista Pärmäkoski og ikke minst OL-helten Ragnhild Haga.

– De har jo forbedret seg, så det må Therese også hvis hun skal være verdens beste langrennsløper kommende vinter.

Skeptisk til «kapteinsrollen»

Nå som Marit Bjørgen er ferdig som langrennsløper på toppnivå, er det en ledig rolle som «kaptein» på det norske langrennslandslaget. Den rollen bør Johaug holde seg unna, mener Bjørn.

– Nå når Marit slutter skal jo Therese ta over for henne på mange vis. Sportslig sett tror jeg det går veldig bra, men jeg synes ikke Therese skal få den belastningen ved å være den nye kapteinen på laget.

På torsdagens pressekonferanse ble Johaug spurt om hun ønsket å overta Bjørgens lederrolle og det å være «mamma» på laget, men 29-åringen forsøkte å tøyse vekk spørsmålet.

– Njaaa, jeg skal ikke bli noen mamma enda i alle fall. Men nei. Jeg gleder meg til å komme inn på laget, men jeg skal ikke inn og ta en rolle. Vi må dra lasset sammen.

Pressekonferanse med Therese Johaug

TAKKET BJØRGEN: Therese Johaug tok til tårene da hun takket Marit Bjørgen for støtten mens hun har vært dopingutestengt.

Torgeir Bjørn tror Johaug må i hardtrening for å komme tilbake på toppen.

USIKKER: NRKs ekspert Torgeir Bjørn påpeker at det ikke bare er Therese Johaug som har gode testresultater.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal