MERÅKER/OSLO (NRK): Det verste med dopingdommen var å miste laget. Derfor er Therese Johaug helt klar på hva som er hennes største opplevelse hittil i livet.

TÅKEVANDRING: Etter to år uten et lag å være på og en jobb å gå til, setter Therese Johaug ekstra stor pris på å være på samling med Mari Eide og resten av landslagsvenninnene.

Therese Johaug på treningsleir

FOKUSERT: Therese Johaug på samling.

– Det er det å være tilbake for fullt på laget, sier Johaug.

NRK møter henne på landslagssamling i Meråker på 30-årsdagen 25. juni, og på oppfordring om å reflektere rundt hva som har vært det største høydepunktet i løpet av hennes innholdsrike liv, er hun ikke i tvil.

– Så det er større for deg å være tilbake på samling, enn de gullene du har tatt før?

– Ja. Når man har vært en del av et lag og et fellesskap i alle år, og nå har vært ute i to sesonger, så er det å være en del av fellesskapet og jentegjengen igjen, det er større enn VM- og OL-gullene jeg har fra før, utdyper hun.

– I starten var det krise

Johaugs 30-årsdag feires på samling med lagvenninnene. Kontrasten til fjorårets bursdag kunne knapt vært større, men Johaug er ikke helt sikker på hva hun faktisk gjorde 25. juni i fjor.

– Det er nesten som at de to årene som har gått nå har vært en slags tåke, beskriver hun.

– Hvis det er ett punkt i denne tåka som var det verste, hva var det?

– Det verste var i starten. Jeg var en del av en fellesskap, og så fikk jeg en beskjed som jeg ikke visste hvordan jeg skulle håndtere. Alt var usikkert. I starten for meg var det krise ikke å dra på samling, forklarer Johaug, som nå drar stor nytte av å være en del av landslaget igjen.

– Mange av jentene på laget har tatt steg de årene jeg har vært ute, så jeg får absolutt matching, forsikrer hun.

Therese Johaug fyller 30 år og får bursdagskake under medietreffet for elitekvinnene.

BLE FEIRET: Bursdagsbarnet Johaug ble gjort skikkelig stas på av jentegjengen hun nå er tilbake i.

Usikker på hvor hun står

«Hele Norge» forventer at Johaug skal dominere den kommende sesoongen. Det presset vil hun helst ikke ha.

– Jeg har vært gjennom mye som ikke folk vet hvordan det har vært å stå i. Jeg håper ikke at folk forventer at jeg skal vinne alt jeg stiller opp i. Så enkelt er det ikke. Jeg vet ikke hvor jeg står.

– Vil et VM-gull i Seefeld være det største du har opplevd som skiløper?

– Ja, avslutter Johaug bastant.

Mener laget er mer komplett

Den nyansatte landslagssjefen Ole Morten Iversen ikke i tvil om hvor viktig det er at jubilanten er tilbake i treningsgruppa.

– Når hun er på laget, er laget mer komplett. Hun er eldst og har mest erfaring. Jeg tror hun har fått erfare utfordringene ved det å stå helt alene, og kanskje gjennom den perioden i enda større grad enn før nå ser nytten og gleden og verdien i det å være på et lag, sier Iversen avslutningsvis.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

(NTB/NRK)

Casper Ruud Madrid
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)