Hopp til innhold
Svenske flagg, svenske flaggans dag
Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP / NTB Scanpix

Sverige

Oppsummert

Det har vært opptøyer flere steder i Sverige forbindelse med Rasmus Paludans rundreise for å brenne koraner. Rundt 40 personer er skadd, 24 av dem politifolk. Flere personer er arrestert i opptøyene.

 • Undersøkjer om dødsfall er æresdrap i Sverige

  I Sverige er tre personar arresterte etter at ei tenåringsjente blei funne død i ei leilegheit i Nacka utanfor Stockholm denne veka.

  Svenske medium skriv at politiet først trudde det var sjølvmord, men at dei no undersøkjer om det dreier seg om eit såkalla æresdrap.

  Til SVT seier Ola Östering i politiet at det vil bli gjort avhøyr av dei arresterte i dag, og analyse av spora i leilegheita.

 • Johnson drøftet Sverige og Finland med Erdogan

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har forsøkt å overbevise Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan om at Sverige og Finland bør få bli med i Nato.

  De to snakket med hverandre på telefon fredag, skriver nyhetsbyrået Reuters. Johnson sa at Sverige og Finland vil bli verdifulle nye medlemmer av alliansen, ifølge en talsperson for den britiske statsministeren. (NTB)

 • Sverige frykter flere spioner

  Trusler fra utenlandske spioner har økt i Sverige, ifølge en ny rapport fra Totalförsvarets forskningsinstitut FOI. I tider med stor geopolitisk spenning har det historisk sett alltid vært mer spionasje, sier Michael Jonsson som er forskningsleder på FOI til SVT.

  Ifølge rapporten er det Russland som står for storparten av all hemmelig etterretningsvirksomhet i Europa. Jonsson sier at et område av åpenbar interesse er svensk våpenindustri som ligger langt fremme teknologisk. Et annet er svensk utenrikspolitikk, spesielt nå som landet har søkt medlemskap i Nato.

  Michael Jonsson, forskningsleder på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.
  Foto: SVT
 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no