Hopp til innhold
svensk flagg
Foto: NTB

Sverige

  • Sverige: En død person er funnet i søk etter savnet 17-åring

    I Marks kommune, sør for Göteborg, er en død kropp funnet mens det ble gjort søk etter en 17-år gammel jente som har vært savnet siden torsdag. Politiet mistenker at jenta ble bortført, melder Aftonbladet. En person er mistenkt for mord. Det skal ha vært opplysninger i avhør av den mistenkte som skal ha ført til funnet, melder avisa. Jentas pårørende er varslet om funnet. Liket er ikke identifisert ennå.

  • 17.400 høns brant inne

    En hønsegård øst for Linköping brant lørdag ned til grunnen.

    – Det er 17.400 høns som har brent inne, sier Christian Lind ved redningstjenesten til P4 Östergötland.

    Bygningen var rundt 50 meter lang og var koblet sammen med flere nærliggende hønsehus med ventilasjonsrør, men de andre hønene har klart seg.

    Ingen mennesker ble skadet i brannen. Politiet kjenner så langt ikke brannårsaken.

  • Kvinne funnet død i Sverige

    En kvinne i 40-årene ble funnet død i en leilighet i sentrale deler av Borlänge i Sverige fredag ettermiddag. Ifølge politiet var det tegn som tydet på at hun hadde vært utsatt for en forbrytelse, skriver SVT.

    En mann i 50-årene sitter nå i varetekt, mistenkt for drap.

    Politiet sperret av et område i sentrale Borlänge fredag kveld, og de var i begynnelsen svært tilbakeholdne med informasjon om hendelsen.

    – Det er ingen fare for allmennheten, uttalte Gabriel Henning, politiets pressesjef.

  • Drapsetterforskning etter funn av død person i Sverige

    Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en person ble funnet død sentralt i Stockholm fredag kveld. En person er pågrepet.

    Personen ble funnet død innendørs i bydelen Vasastaden. Varselet om saken kom først som en henvendelse til ambulansetjenesten, men politiet har senere innledet drapsetterforskning, skriver Expressen.

    (NTB)

  • Sverige vil ikke hente hjem svensker fra al-Hol-leiren

    Den svenske regjeringen vil ikke hjelpe svensker som sitter i flyktningleiren al-Hol nordøst i Syria med å ta seg hjem, melder TV4.

    – Vi har gjort analysen fra utenriksdepartements side, og det er ikke et ansvar for Sverige eller den svenske regjeringen å ta grep for at disse personene skal komme hjem, sier utenriksminister Tobias Billström til kanalen.

    Leiren huser stort sett koner, andre kvinnelige slektninger og barn av mannlige IS-mistenkte. Fem barn med svensk tilknytning sitter stadig i al-Hol sammen med mødrene sine, ifølge kanalen.

    (NTB)

Kraftig brann ved Lisebergs badeland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no