Hopp til innhold
Politibil og spolitisperring ved Botkyrka, Stockholm
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

Sverige

Oppsummert

62 drap ble begått med skytevåpen i Sverige i fjor. Det er seks ganger flere enn i Norge, Danmark og Finland til sammen. Bare en firedel av drapene blir oppklart.

 • Hotell i brann i Sverige

  Et hotell i Örnsköldsvik i Sverige er i brann, og brannetaten frykter at brannen kan spre seg. Brannen skal ha startet på en terrasse ved hotellet som har tilknytning til en kafe, skriver Aftonbladet.

  Det er ikke meldt om skadde.

  Brannen startet rundt klokken 22:00 søndag kveld.

 • Melding om eksplosjon i Sverige

  Det har kommet inn en melding om en eksplosjon i Västerås i Sverige rundt klokken 19.15, melder det svenske politiet.

  – Det har ringt veldig mye. Det er uklart hva det er som har eksplodert, sier Magnus Jansson Klarin, politiets pressetalsperson, ifølge Aftonbladet.

  – Vi er på stedet og prøver å danne oss en idé om hva som har skjedd. Det pågår etterforskningsarbeid, sier han til Expressen.

  Flere personer har hørt et «gigantisk smell», ifølge avisen Vestmanlands Läns Tidning. Ifølge avisen har en gate i Västerås sentrum blitt sperret av.

  Politiet sier det skal være skader på en port som tilhører en bygård med flere familiehus. De vet foreløpig ikke dersom noen er skadet. Ingen er mistenkt eller arrestert.

 • Tiåring døde etter heisulykke i Göteborg

  En ti år gammel gutt som ble alvorlig skadd i en heisulykke i Göteborg onsdag, er død, opplyser Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

  Gutten fikk beinet fastklemt mellom heisdøren og heissjakten i femte etasje i en boligblokk. Da redningstjenesten kom for å få gutten løs, falt han ned i sjakten.

  Hendelsen er blitt anmeldt til det svenske arbeidstilsynet, og politiet har også innledet etterforskning for å se om det ble begått feil under redningsinnsatsen. (NTB)

 • Spanske medier: Tre svensker pågrepet – mistenkt for voldtekt av to norske kvinner

  Det spanske politiet har arrestert tre unge, svenske menn i forbindelse med saken i Spania. To av de arresterte skal være mindreårige. Hendelsen skal ha skjedd sist torsdag i Marbella kommune i Malaga.

  Gruppen med ungdommer skal ha møttes gjennom Snapchat, og deretter dratt til et hus i Elviria i Marbella, skriver det spanske mediet La Opinión de Málaga. Det var Spaniavisen som omtalte saken først.

  De to mindreårige er allerede overlevert til påtalemyndigheten for mindreårige, og den eldste av dem vil bli løslatt så snart det nasjonale politiet har avsluttet etterforskningen, skriver den spanske avisen.

  Det var i huset ungdommene dro til hvor to norske kvinner skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep, opplyser den spanske avisen.

  Det norske Utenriksdepartementet sier de kjenner til saken fra de spanske mediene.

  – Utenriksdepartementet kjenner kun til saken via spansk media. Norske borgere kan ved behov kontakte ambassaden for konsulær bistand, skriver pressevakt Mathias Rongved i en e-post til VG.

 • Tre gutter løslatt etter knivstikking i Sverige

  De tre tenåringene som ble pågrepet etter knivslagsmålet i Eskilstuna, er løslatt, men fortsatt mistenkt, ifølge svensk politi. Fire 15-åringer ble skadd.

  Knivstikkingene fant sted torsdag utenfor en idrettshall i Eskilstuna i forbindelse med en friluftsdag der et 80-tall niendeklassinger deltok.

  Tilstanden er alvorlig, men stabil for to av ofrene, mens to andre elever ble mer moderat skadd, opplyser lokale myndigheter.

  Ifølge påtalemyndigheten er det ingenting som tyder på at slagsmålet var gjengrelatert.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no