Langrenn

Oppsummert

 • 17.00: 10 kilometer kvinner og 15 kilometer menn. Intervallstart.
 • Kommentatorer: Jann Post og NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.
 • Caspersen Falla til Strandbygda IL

  Maiken Caspersen Falla melder overgang til Strandbygda IL i Elverum. Den 30 år gamle OL- og verdensmesteren har representert Jahren i Fetsund i mange år, men nå håper hun altså å kunne bidra til NM-gull til Strandbygda.

  Maiken Caspersen Falla
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • FIS-topp må gå etter mistillit

  Generalsekretæren i FIS, Sarah Lewis, må tre av med umiddelbar virkning, skriver Det internasjonale skiforbundet i en pressemelding. Den tidligere britiske alpinisten har arbeidet i FIS-systemet i 26 år, og har vært generalsekretær siden 2000. «Basert på total mistillit har styret, med stort flertall, bestemt at Sarah Lewis ikke vil være generalsekretær i FIS lenger, med virkning fra 9. oktober 2020», står det.

  – Dette er en personalsak internt i FIS. Jeg har ingen ytterligere kommentarer utover det som kom fram i pressemeldingen, sier Erik Røste, i FIS-styret, til NTB

  Sarah Lewis
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Northug-saken ferdig etterforsket

  I en pressemelding fredag, skriver Øst politidistikt at saken mot Petter Northug nå er ferdig etterforsket.

  – Saken er nå ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar at en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul. Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken før påtaleavgjørelsen foreligger, sier politiadvokat Karoline Ekeberg.

  Petter Northug (34) ble mål til 168 km/t i en 110-sone i en fartskontroll på E6 i Ullensaker kommune torsdag 13. august. Samme dag ble det beslaglagt kokain i den tidligere langrennsstjernens leilighet.

  Han ble først siktet for både fartsovertredelser, besittelse av kokain og kjøring i ruspåvirket tilstand. 2. september ble det imidlertid klart at blodprøven Northug avla ikke hadde spor av rusmidler.

  – Fordi blodprøven ikke viser kjøring i ruspåvirket tilstand, så frafaller den siktelsen. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes, sa politiadvokat Karoline Ekeberg til NRK i den forbindelse.

  Pressekonferanse med Petter Northug
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Trondheim fikk ski-VM

  Etter seks års innsats ble Trondheim tildelt ski-VM 2025 av Det internasjonale skiforbundet (FIS) lørdag. Det var en meget ventet avgjørelse, ettersom Trondheim var eneste søker. Bekreftelsen ble meddelt av FIS-president Gian-Franco Kasper.

  7unHFcS72b0
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Johaug møter Bjørgen i testløp

  Therese Johaug har meldt seg klar til start i torsdagens rulleskirenn fra Sørkedalen til Tryvann. Det blir også Marit Bjørgens konkurransecomeback.

  Det er langløpslaget Team Ragde, som har Bjørgen i sin løperstall kommende vinter, som står bak arrangementet.

  – Nå har vi fått bekreftet at Therese Johaug stiller i kveldens rulleskirenn. Hun starter 30 sekunder bak Marit Bjørgen. Dette blir den første duellen mellom de to siden Bjørgen meldte at hun gjør comeback, skriver laget.

  Marit Bjørgen og Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Johannes Høsflot Klæbo tar teten suverent på prologen på Konnerud.
Maiken Caspersen Falla ble sensasjonelt slått ut på prologen i sprint. Martine Engebretsen og Hanna Falk er tre hundredeler bedre, og derfor ender Falla på 31.plass. Kun de 30 beste er videre til finalene.

Siste nytt

 • Larsen-dobbel i Nederland

  U21-landslagets Jørgen Strand Larsen scoret sine første mål i nederlandsk æresdivisjon søndag, melder NTB. Larsen scoret de to første målene da Groningen slo bunnlaget Fortuna Sittard 3-1 på bortebane. Den tidligere Sarpsborg-spissen sto med fem kamper uten mål etter overgangen til nederlandsk fotball.

  NXZGJTt1V_0
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Skadet Coutinho

  Barcelona-vingen Philippe Coutinho har pådratt seg en lårskade. Dermed mister han onsdagens mesterligakamp borte mot Juventus.

  Brasilianeren pådro seg skaden etter søndagens 1-3-tap mot Real Madrid i La Liga.

  HRbmc_F8P80
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Tror virustest var feilaktig

  Bayern München-trener Hansi Flick tror Serge Gnabry kan ha mistet to kamper som følge av en feilaktig positiv test for koronaviruset.

  Bayern-kanten testet positivt en gang, men har levert negative prøver både før og to ganger etter den positive.

  DVqfLg6qors
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal