Langrenn

Oppsummert

 • 11.20: Femmil, verdenscup menn
 • Direkte frå Oslo
 • Kommentatorar: Jann Post og Torgeir Bjørn.
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Norge fikk juni-frist av FIS

  Verdenscupkalenderen for vinteren diskuteres denne uken. Norges representant i langrennskomiteen, Åge Skinstad, forteller at den terminlisten som allerede var foreslått ble vedtatt med enkelte justeringer. Som at Lillehammer i desember får et ekstra sprintrenn.

  Men:

  – Vi og andre nasjoner må bekrefte innen 15. Juni at det i det hele tatt kan være verdenscuprenn på Lillehammer, sier Skinstad.

  Han sier det vel vitende om at justis- og beredskapsdepartementet for noen dager siden foreslo en midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger som skal vare frem til 1. januar 2021. Forslaget er sendt på høring.

  – Vi er avhengige av hva som skjer på Stortinget 12. Juni. Da skal de diskutere om vi i Norge kan ta imot besøk til et slikt arrangement – om det er lov å ha verdenscup. Den samme fristen gjelder for alle land. De må bekrefte innen 15. Juni at de kan arrangere renn, sier Skinstad.

  Skinstad
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Ny maskin skal stoppe fluor-juks

  Det jobbes med å utvikle en maskin som kan avsløre juks når fluorforbudet innføres neste sesong, melder Expressen.

  Avisen skriver at en tysk fabrikk er i gang med arbeidet, og at maskinen forhåpentligvis skal tas i bruk til vinteren.

  Fluor på ski
  Foto: Sigrid Havig Berge / NRK
 • Visnar legger opp

  Den slovenske sprinteren Katja Visnar gir seg. 36-åringen har vært på verdenscuppallen fire ganger i karrieren, og tok sølv i lagsprint under ski-VM i Seefeld i fjor.

  – Det er tid for å si farvel, skriver Visnar på Instagram.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Johaug nominert til ærespris

  Therese Johaug er nominert til prestisjetunge Egebergs Ærespris til tross for at hun har vært utestengt for doping, melder TV 2. Egebergs Ærespris regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og gis til utøvere som har markert seg i to eller flere idretter. Johaugs dopingdom fra 2017 gjør at flere har tatt til orde for at hun ikke bør få prisen.

  Therese Johaug
Laster innhold, vennligst vent..
Johannes Høsflot Klæbo tar teten suverent på prologen på Konnerud.
Maiken Caspersen Falla ble sensasjonelt slått ut på prologen i sprint. Martine Engebretsen og Hanna Falk er tre hundredeler bedre, og derfor ender Falla på 31.plass. Kun de 30 beste er videre til finalene.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal