Hopp til innhold
Markering Kristiansund
Foto: Eirik Haukenes / NRK

Sebastian-saken

Oppsummert

En ti måneder gammel gutt døde 22. februar. Foreldrene hadde tatt babyen til legevakten i Kristiansund, uten at gutten ble innlagt. Saken ble gransket og mange involverte fikk kritikk.

 • Forelegg til Helse Møre og Romsdal

  Helse Møre og Romsdal er ilagt et forelegg på en halv million kroner i forbindelse med den såkalte Sebastian-saken, der en ti måneder gammel gutt ikke fikk forsvarlig legehjelp.

 • Forelegg i Sebastian-saken

  Politimesteren i Møre og Romsdal har ilagt Helse Møre og Romsdal et forelegg på kr 500.000,- i forbindelse med Sebastian-saken. I desember 2016 kom sluttrapporten fra Statens helsetilsyn der flere parter fikk kritikk. Tilsynet mente flere forhold tilsa foretaksstraff mot Helse Møre og Romsdal.

 • Helseforetaket må svare

  Fylkeslegen ber om svar fra Helse Møre og Romsdal om oppfølginga etter Sebastian-saka. Foretaket fikk kritikk fra Helsetilsynet etter at en ti månader gamal baby døde på veg til St. Olavs Hospital.

  Fylkeslegen ber om å få vite hva helseforetaket konkret gjør for å bedre kvaliteten og hindre liknende saker i framtida.

  Sebastian
  Foto: NRK
 • Uroa over akuttberedskap

  Pasient- og brukarombodet i Møre og Romsdal er uroa over korleis AMK/medisinsk akuttberedskap fungerer i området. Under styremøtet i Helse Møre og Romsdal tysdag viste pasientombod Runar Finvåg til fleire saker der det har vore mangelfull koordinering og kommunikasjon. Finvåg trekte fram Karihola-saka i 2010, Paragliderulukka i Sunndal i 2013 og Sebastiansaka i 2015. Tilsyn har synt svikt over tid og dette gjev grunnlag for uro, sa Finvåg.

  Runar Finvåg
  Foto: Terje Reite / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no