– Denne døden tilgir jeg deg aldri!

Barnelege Anna Owczarz i Kristiansund går til kraftig angrep på helseminister Bent Høie på Facebook. Legen legger ansvaret for dødsfallet til en ti måneder gammel baby på helseministeren.

Sebastian

Sebastian døde søndag ettermiddag i et helikopter på vei fra Kristiansund til Trondheim. Bildet er gjengitt med foreldrenes tillatelse.

Foto: Privat

Helseminister Bent Høie

Helseminister Bent Høie blir utsatt for kraftige angrep på Facebook. Han er for tiden på reise i Sierra Leone, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar i denne saken.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Denne døden tilgir jeg deg aldri! skriver barnelege ved Kristiansund sjukehus Anna Owczarz til Bent Høie.

Hun mener helseministeren må ta ansvaret for at Sebastian (10 mnd.) døde søndag ettermiddag i et helikopter på vei til Trondheim.

I går kveld skrev helseminister Bent Høie på sin facebookside at han har den største medfølelse med foreldrene i Kristiansund som mistet barnet sitt.

Det fikk profilen til helseministeren til å koke. En av dem som gikk til kraftig angrep på ministeren var barnelegen fra Kristiansund.

Jeg har den største medfølelse med foreldrene som har mistet barnet sitt i Kristiansund på søndag. Dette er det verste...

Publisert av Bent Høie  Tirsdag 24. februar 2015

Det er meg Høie som er barnelegen til Sebastian! Han døde i mine hender fordi du velsignet denne helgestengningen!!! Ta frem det brevet jeg sendte deg 23.oktober hvor jeg ba deg om hjelp. Flere foreldre gjorde det samtidig! Jeg vil si deg det samme som jeg sa til mine direktører og klinikksjef- dere er total uegnede til å drive med helse! Ta hatten og gå! Denne døden tilgir jeg deg aldri!

Barnelege Anna Owczarz / Barnelege Anna Owczarz
Anna Owczarz

Barnelege Anna Owczarz

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

NRK har vært i kontakt med Anna Owczarz onsdag formiddag. Hun ønsker ikke å kommentere saken nå, og viser til at hun i tar imot pasienter, og at hun senere skal forklare seg til politiet i samband med barnedødsfallet søndag.

Flere hundre personer har kommentert helseministerens innlegg på Facebook.

Også en annen kristiansundslege, Martin Unger, lar helseministeren gjennomgå. Han sa opp sin stilling ved barneavdelingen i Kristiansund, for å starte privatklinikk i byen.

Det er DU Bent Høie som har godkjent et slik eksperiment som denne helgestengingen. Fagfolk som kjenner forholdene har advart på det sterkeste. Vi krever fullverdig barneavdeling i Kristiansund, 24/7/365, umiddelbart!

Barnelege Martin Unger på Facebook.

– Litt heftig uttale

Olav Finnøy

Olav Finnøy er personalsjef i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Dette var en litt heftig uttalelse. Det sier personalsjef i Helse Møre og Romsdal Olav Finnøy

Finnøy var ikke klar over facebook-kommentaren som barnelegen hadde lagt ut.

– Dette må vi undersøke. Legen som skriver dette er også en del av det tilsynet som nå skal gjennomføres.

Er dette en uttalelse som kan få konsekvenser for legen?

Vi har retningslinjer for ansattes bruk av sosiale medier. Vi forventer at våre ansatte oppfører seg profesjonelt i media og sosiale medier, men det blir ikke personalmessige konsekvenser på dette. Nå avventer vi en gransking av hele saken, sier Finnøy.

Helseminister Bent Høie er på reise i Sierra Leone, og foreløpig utilgjengelig for kommentar.

Les også: Flere avhøres etter barnedødsfall

Barnelegen som behandla den ti månader gamle guten som døydde i Kristiansund, går til kraftig angrep på Bent Høie. Legen legg ansvaret for dødsfallet på helseministeren.