Politiet etterforsker barnedødsfall

Politiet starter full etterforskning av barnedødsfallet i Kristiansund i går. Også Helsetilsynets nasjonale undersøkelseskommisjon skal granske saken.

Helse Møre og Romsdal

I dag ankom både assisterende direktør Helge Ristesund, fagdirektør Odd Veddeng og kommunikasjonsdirektør Trine Kvalheim fra Helse Møre og Romsdal Kristiansund sjukehus for å drøfte mellom annet barnedødsfallet søndag.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Ifølge politiet er det sjukehuset selv som rutinemessig har kontaktet politiet for å varsle om hendelsen. Det er på dette grunnlaget at de nå starter etterforskning.

– Vi kommer til å foreta en rekke avhør i saken. Når dette skjer er foreløpig litt usikkert, sier politifullmektig ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Sandra Krakeli.

Det er Stian Duaas som skal lede etterforskningen av barnedødsfallet i Kristiansund. Politiet har også begjært obduksjon av barnet.

Oppsøkte legevakta fredag

Søndag ettermiddag døde en ti måneder gammel gutt i Kristiansund. Guttens foreldre oppsøkte legevakta i Kristiansund fredag kveld uten at babyen ble innlagt hverken ved sjukehuset i Ålesund, Kristiansund eller St. Olavs.

Søndag ettermiddag ble gutten dårligere og ble fraktet til sjukehuset i Kristiansund med ambulanse. Der ble det bestemt å overføre barnet til St. Olavs, men gutten døde i helikopter på vei til Trondheim.

Full gransking av saken

Markering Kristiansund

Søndag kveld aksjonerte flere hundre kristiansundere utenfor sjukehuset i Kristiansund etter barnedødsfallet.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

I dag har både politi og Helsetilsyn startet gransking av saken. Sandra Krakeli, bekrefter at politiet har åpnet etterforskning av saken nå i dag.

– Vi iverksetter nå full etterforskning av saken, og vi foretar nå undersøkelser. Først jobber vi med å innhente opplysninger i saken for å finne ut hva som har skjedd, sier Krakeli.

Helsetilsynet ber om forklaring

Fylkeslegen i Møre og Romsdal skal foreløpig ikke granske saken. Den er overlatt til Statens helsetilsyns nasjonale undersøkelseskommisjon.

– Foreløpig innhenter vi informasjon fra alle parter. Når vi har alle opplysninger vi trenger, vil vi vurdere videre oppfølging, sier Nina Vedholm som er kommunikasjonsdirektør i Statens helsetilsyn.

Helsetilsynet ble varslet av Helse Møre og Romsdal allerede søndag ettermiddag.