Barn i Jemen
Foto: Paul Schemm / NTB Scanpix

Borgerkrig i Jemen

Oppsummert

10.000 mennesker drept og millioner drevet på flukt i den tre år lange borgerkrigen i Jemen. Borgerkrigen står mellom en USA-støttet regjering og en militant Houti-milits støttet av Iran. 14 millioner trenger umiddelbar nødhjelp, ifølge FN.

 • FN advarer om hungersnød i Jemen

  Det er en vedvarende fare for hungersnød i Jemen, større enn det noen nødhjelpsarbeidere har sett, sier FNs nødhjelpssjef Mark Lowcock. Varselet ble levert til FNs sikkerhetsråd tirsdag. Han sier mange flere er rammet av matmangel nå enn i 2017.

  Mark Lowcock
  Foto: Bebeto Matthews / AP
 • – Jemens sivile sultes til døde

  Hungersnøden som truer Jemen, er utelukkende menneskeskapt, sier Flyktninghjelpens Jan Egeland. 18 millioner jemenitter vet ikke om de får spise igjen, ifølge FN. – Sivile i Jemen sulter ikke, de sultes til døde, sier Egeland.

 • Minst 15 sivile drept i Jemen

  Minst 15 sivile er drept etter angrep mot minibusser i den opprørskontrollerte havnebyen Hodeidah i Jemen. Ifølge opprørende skal det ha vært luftangrep fra den Saudi-Arabia-ledet militærkoalisjonen.

 • Frykter ny koleraepidemi i Jemen

  Redd Barna frykter ny koleraepidemi i Jemen og melder om en tredobling i mistenkte koleratilfeller ved sine helsesetre i Hodeida de siste tre månedene, skriver NTB. Mellom juni og august økte antallet mistenkte tilfeller av kolera fra 497 til 1.342.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no