NRK Meny
Houtiopprørere med flagg i Sana i Jemen i august 2016
Foto: MOHAMMED HUWAIS / Afp

Borgerkrig i Jemen

Oppsummert

Minst 9000 mennesker er drept i borgerkrigen i Jemen og 2,4 millioner er drevet på flukt etter den Iran-støttede Houthi-militsen tok kontroll over hovedstaden Sana i 2014. Ifølge FN risikerer millioner en langsom sultedød.

 • Iran brøt eksportforbud til Jemen

  Iran har brutt forbudet mot våpeneksport til Jemen ved ikke å stanse tilførselen av militært utstyr til Houthi-opprørerne, ifølge en FN-rapport. Rapporten nevner ikke leverandøren, men gjør det klart at rester fra oppskutte missiler stammer fra Iran.

 • Fornøyd med stopp i våpensalg

  Redd Barna er fornøyd med at UD gir etter for kravet om å stanse salget av våpen og ammunisjon til Emiratene, på bakgrunn av landets krigføring i Jemen. Organisasjonen ber regjeringen granske om norske våpen og ammunisjon er brukt i Jemen.

 • Stopper våpensalg til Emiratene

  Utenriksdepartementet har besluttet å stanse eksporten av våpen og ammunisjon til De forente arabiske emirater som følge av landets krigføring i Jemen. Avgjørelsen ble tatt i Utenriksdepartementet 19. desember, opplyser UD.

 • Video viser norsk militærmateriell

  En part i Jemen-krigen har lagt ut bilder og video av det som skal være militærutstyr fra et statseid norsk selskap, skriver VG. På videobildene kan man se Kongsberg Gruppens logo, og merket til konsernets datterselskap Hydroid.

Houthi-opprørerne i Jemen viser frem en video på sosiale medier som ser ut til å være av liket til landets tidligere president Ali Abdullah Saleh.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no