NRK Meny
Barn i Jemen
Foto: Paul Schemm / NTB Scanpix

Borgerkrig i Jemen

Oppsummert

10.000 mennesker drept og millioner drevet på flukt i den tre år lange borgerkrigen i Jemen. Striden står mellom en USA-støttet regjering og en militant Houti-milits støttet av Iran. 22 millioner trenger nødhjelp og beskyttelse, ifølge FN.

 • Flere drept luftangrep i Jemen

  17 personer ble drept i byen Taiz i Jemen i luftangrep fra den saudiledede koalisjonen mandag, ifølge lokale myndigheter. 12 av de drepte tilhører ifølge lokale myndigheter samme familie, og samtlige av de 17 skal ha vært sivile.

 • Flere drept i luftangrep i Jemen

  17 personer skal være drept i byen Taiz i Jemen i luftangrep fra den saudiledede koalisjonen mandag, ifølge lokale myndigheter. Angrepene kommer etter en rekke sammenstøt mellom styrkene til Jemens regjering og Houthi-opprørere.

 • Norge gir 170 millioner til Jemen

  FN ber om 24 milliarder kroner til nødhjelpsarbeidet i krigsrammede Jemen. Norge legger 170 millioner i potten. Det kunngjorde utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på giverlandskonferansen for Jemen i Genève tirsdag.

 • – Flere barn drept i flyangrep

  Flere barn var blant dem som ble drept i et flyangrep mot en bygning i havnebyen Hodeida i Jemen, slår FN fast. Den saudiledede koalisjonen antas å ha stått bak. Angrepet var rettet mot en bygning der Houthi-opprørere angivelig skal ha vært samlet.

 • – Minst 16 drept i Jemen

  Minst 16 personer er drept i et luftangrep ved havnebyen Hodeida i Jemen, opplyser sikkerhetskilder til AFP. En rekke houthi-opprørere skal ha vært samlet i bygningen som ble bombet. Det antas at den saudiledede koalisjonen står bak angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no