NRK Meny
Barn i Jemen
Foto: Paul Schemm / NTB Scanpix

Borgerkrig i Jemen

Oppsummert

10.000 mennesker drept og millioner drevet på flukt i den tre år lange borgerkrigen i Jemen. Striden står mellom en USA-støttet regjering og en militant Houti-milits støttet av Iran. 22 millioner trenger nødhjelp og beskyttelse, ifølge FN.

 • 40 barn døde i Jemen-angrep

  Tallet på døde barn stiger etter mandagens bussangrep i Jemen. 40 av de 51 døde er barn, opplyser Røde Kors. Barna var på vei til sommerleir i Nord-Jemen. I et angrep mot Sanaa-provinsen sist torsdag var også et flertall av de drepte barn.

 • Vil granske angrepet mot skolebuss

  Det saudiledede flyangrepet mot en skolebuss i Jemen der minst 29 barn ble drept, vekker sterke reaksjoner. Både FN og USA krever nå gransking av angrepet. Bussen med barn ble bombet nær Dahyan-markedet i Saada-provinsen torsdag.

 • Krever granskning av flyangrep

  USA og FN krever granskning av flyangrepet mot en skolebuss i Jemen der minst 50 personer ble drept og 77 ble såret. Generalsekretær i FN Antonio Guterres har bedt om at uavhengige og umiddelbare undersøkelser igangsettes

 • Minst 20 drept i angrep mot buss

  Minst 20 mennesker er drept i et angrep mot en buss i Jemen, opplyser lokale ledere og Røde Kors. Ifølge hjelpeorganisasjonen var angrepet rettet mot en buss som fraktet barn. Fly fra den saudiledede koalisjonen sto bak angrepet, sier stammeledere.

 • Våpenhvile for vaksineleveranse

  Verdens helseorganisasjon krever våpenhvile i Jemen for å få levert kolera-vaksine, skriver AlJazeera. WHO advarer om at det haster fordi infeksjonssykdommen kan spre seg i det borgerkrigsherjede landet.

  Girl sleeps on a bed at a cholera treatment center in Sanaa, Yemen
  Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no