Hopp til innhold
Martine Vik Magnussen, portrett fra 2007

Holdt hemmelige samtaler med Jemen-gruppe – tok ikke opp Martine-saken

Mannen som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen oppholder seg i houthi-kontrollert område. Til tross for at UD i flere år har snakket med militsen, har de ikke drøftet saken med dem.

folk brenn amerikansk og israelsk flagg

«Motstandsaksen»: Dette er Israels militære fiendar

Spenninga i Midtausten er på kokepunktet. Iran er berre ein av Israels mange fiendar.

Houthi-støttespillere demonstrerer i Sanaa i Jemen

Norge har hatt hemmelige samtaler med houthiene i flere år

I det stille har norske diplomater og politikere møtt representanter for houthiene i Jemen, som nå står på USAs terrorliste.

Amerikansk jagerfly på base

USA angriper mål i Jemen

USA og Storbritannia har gjennomført nye angrep mot Iran-tilknyttede mål i Jemen. Houthi-opprørerne sier de vil svare på angrepene.

Gkvbm3Rd9tI

Hvor «hot» kan en houthi være?

En 19-åring som kaller seg sjørøverkonge har gått viralt som talsmann for houthiene i Jemen og angrepene deres mot skip i Rødehavet.

bilete av Rødehavet tatt med drone

Amerikanske angrep i Jemen

USA held fram med å svare på houthi-angrep i Raudehavet. Men houthiane nektar å stanse sine angrep før ei våpenkvile i Gaza er på plass.

USA og Storbritannia har gjennomført flere angrep mot houthi-opprørerne i Jemen.

Hjelpeorganisasjoner stopper aktivitet i Jemen

Hjelpeorganisasjoner har begynt å trekke seg ut av Jemen etter angrepene fra USA og Storbritannia. De advarer om at videre militær opptrapping kan forverre en av verdens verste humanitære kriser.

USA gjennomførte natt til lørdag nye angrep mot houthi-mål i Jemen. Bildet viser et ødeleggelsene ved et radaranlegg tilknyttet flyplassen i Sana etter forrige angrepsbølge natt til fredag.

USA bekrefter nok et angrep i Jemen

USA har for andre natt på rad angrepet houthi-mål i Jemen.

Et jagerfly tar av fra en ikke navngitt militærbase for å slutte seg til fellesaksjonen mot Houthi-militsen i Jemen. Bildet er tatt av USA sentralkommando og publisert gjennom Reuters.

Norsk FN-spesialutsending tror ikke på storkrig

Den norske toppdiplomaten Tor Wennesland mener risikoen for et uhell som eskalerer konflikten er større etter det amerikansk-britiske angrepet. Men han tror ikke det skjer.