Hopp til innhold
Ambulansefly fra Babcock
Foto: BSAA / NTB scanpix

Ambulansefly

Oppsummert

Ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige, skriver Helsetilsynet i en ny rapport. De påpeker at pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp har fått forsinket transport til behandlingsstedet.

 • Tvungen lønnsnemnd i luftambulansestreiken

  Luftambulansestreiken blir avslutta etter at regjeringa brukar tvungen lønnsnemnd for å få slutt på konflikten mellom Parat og NHO Luftfart. Statens helsetilsyn har vurdert at streiken vil føre til fare for liv og helse frå om måndag, skriv regjeringa i ei pressemelding.

  Luftambulansen i Tromsø har stått på bakken siden fredag. Mandag skulle streiken trappes opp til å ramme luftambulansen i Harstad, Brønnøysund, Bergen og Lørenskog.

 • Bedre tilgjengelighet på ambulansefly

  Ambulanseflyene hadde en tilgjengelighet på 97,34 prosent i 2021. Det er 0,54 prosentpoeng høyere enn 2020. Tilgjengeligheten på flyene har ikke vært under 95 prosent siden februar 2020, skriver operatøren Babcock i en pressemelding. Tallene viser det som er innenfor operatørens kontroll.

  Ambulanseflyet til Babcock.
  Foto: Kent Antonsen / Babcock
 • Krever offentlig drift

  Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i Troms og Finnmark krever at staten tar over driften av ambulanseflytjenestene i Nord-Norge etter funn i ny rapport.

  Rapporten fra Helsetilsynet ble offentliggjort mandag og konkluderer med at ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige.

 • Knusende rapport om ambulansefly

  Statens helsetilsyn har avdekket en rekke lovbrudd hos Ambulanseflytjenesten over hele landet. Det rammer de tre nordligste fylkene i landet hardt. Helseminister Bent Høie sier rapporten peker på svakheter som han forventer at helseregionene retter opp.

 • Uforsvarlige ambulanseflytjenester

  Ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige, skriver Helsetilsynet i en ny rapport. Etter et omfattende tilsyn med tjenesten har Helsetilsynet kommet fram til at pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp har fått forsinket transport til forsvarlig behandlingssted, og at det er faktorer innenfor tjenestens kontroll som har bidratt til forsinkelsene.

  Ambulanseflyet til Babcock.
  Foto: Kent Antonsen / Babcock

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no