Luftambulanse
Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Ambulansefly

Oppsummert

Det svensk-britiske firmaet Babcock overtok 1. juli ansvaret for å drive ambulanseflytjenesten i Norge. De fleste flyverne blir med over til det nye selskapet. Selskapet har fått kritikk for dårlig beredskap.

 • Millionregning etter flykaos

  Ambulanseflykaoset i sommer kostet rundt seks millioner kroner, skriver Nordlys. Det ble satt inn ekstra beredskap som jetfly, bell-helikopter og økt bemanning ved UNN i Tromsø. Avisen skriver at det er usikkert hvem som tar ekstraregningen.

  Beech B250
  Foto: Jørn Inge Johansen / NRK
 • Ambulansefly tilbake i tjeneste

  Ett av de tre ambulanseflyene som ble satt på bakken da det ble oppdaget feil i backup-systemet, er nå tilbake i tjeneste, opplyser Babcock. Selskapet sier at risikoen for at alle andre instrumenter slutter å fungere i et fly samtidig, er svært lav.

  Beech B250
  Foto: Jørn Inge Johansen / NRK
 • Fortsatt kritisk til ambulansefly

  Det er for tidlig å friskmelde luftambulansetjenesten, mener helsepersonell i nord. Tirsdag møtte de helseministeren som sier det motsatte – han mener beredskapen er god. 1. juli i år overtok selskapet Babcock luftambulansetjenesten.

 • God beredskap

  Helse Nord meldte søndag om god beredskap og tilgjengelighet på fly i Luftambulansetjenesten. – Det er ikke meldt om uheldige pasientsituasjoner, skrev Helse Nord i sin situasjonsrapport.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no