Luftambulanse
Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Ambulansefly

Oppsummert

Det svensk-britiske firmaet Babcock som overtok ambulanseflytjenesten i Norge fra 1. juli, har fått klager på grunn av dårlig beredskap. Nå setter de inn ekstra fly og henter flyvere fra Sverige.

 • SV raser mot ambulansefly-problemer

  Kirsti Bergstø, nestleder i SV, frykter at alvorlig syke mennesker ikke skal få hjelp i tide etter at fem ambulansefly er satt på bakken. Hun krever full redegjørelse fra helseminister Bent Høie (H) på Stortinget mandag. Det melder NTB.

 • Høie avviser kritikken

  Senterpartiet mener Staten nå må overta luftambulansetjenesten i Norge, etter at fem ambulansefly i dag ble satt på bakken. Helseminister Bent Høie mener opposisjonen bommer med kritikken.

 • Fem ambulansefly tatt ut

  Fem av de nye ambulanseflyene til Babcock tas ut av tjeneste på grunn av tekniske uregelmessigheter, skriver selskapet i en pressemelding. Flyfabrikken er tilkalt for å bistå i arbeidet med å finne årsaken.

 • Forhandler om ny avtale

  Babcock skal torsdag og fredag møte pilotene til forhandlinger om en ny avtale, for å benytte pilotene der det er ledighet. Sju piloter er overtallige på Gardermoen, samtidig som det mangler like mange på basene i Kirkenes, Alta og Brønnøysund.

  Beech B250
  Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no