Luftambulanse
Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Ambulansefly

Oppsummert

Det svensk-britiske firmaet Babcock overtar 1. juli ansvaret for å drive ambulanseflytjenesten i Norge. De fleste flyverne blir med over til det nye selskapet.

 • Ber om forlenget beredskap

  Helse Nord ber om at Forsvarets Bell-helikopter blir stasjonert i Kirkenes frem til 2. august. Helikopteret med medisinsk personell bistår etter problemene i Luftambulansetjenesten. Opprinnelig skulle helikopteret være stasjonert frem til 15. juli.

  Bell-helikopter
  Foto: Mattis Wennemo / HV/Forsvarets mediesenter
 • Maks 10 fly i beredskap

  Luftambulansetjenesten melder at beredskapen deres vil variere litt lørdag formiddag. På sine nettsider skriver de at de vil ha mellom fem og syv ambulansefly i beredskap, hvor av mellom fire og seks kan fly på kortbane. I tillegg har de tre ekstraressurser tilgjengelig.

 • Fortsatt krevende - men bedring

  Universitetssykehuset Nord-Norge melder også fredag om at det er krevende å planlegge transport til og fra kortbanenettet. – Det går stadig bedre, og siste døgn har vi hatt god fremdrift på å transportere pasienter. For Nord-Norge er det nå ett kortbanefly tilgjengelig med normal beredskap, skriver sykehuset i en rapport klokka 14.

 • Midlertidig ambulansehelikopterbase

  Forsvaret stiller torsdag et av sine helikoptre på 24 timers beredskap i Kirkenes etter anmodning fra Helse Nord. Besetningen skal gi akuttmedisinsk behandling på samme nivå som i luftambulansetjenestens helikoptre, skriver NTB.

 • Forsvaret bistår med helikopter

  Forsvaret har sagt ja til å bistå Helse Nord med et helikopter i Kirkenes. Årsaken er beredskapen i luftambulansetjenesten, etter operatørbyttet. Via Helsedirektoratet har Helse Nord anmodet Forsvaret om å bistå inntil situasjonen er stabilisert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no