Hopp til innhold
Ambulansefly fra Babcock
Foto: BSAA / NTB scanpix

Ambulansefly

Oppsummert

Ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige, skriver Helsetilsynet i en ny rapport. De påpeker at pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp har fått forsinket transport til behandlingsstedet.

 • Bedre tilgjengelighet på ambulansefly

  Ambulanseflyene hadde en tilgjengelighet på 97,34 prosent i 2021. Det er 0,54 prosentpoeng høyere enn 2020. Tilgjengeligheten på flyene har ikke vært under 95 prosent siden februar 2020, skriver operatøren Babcock i en pressemelding. Tallene viser det som er innenfor operatørens kontroll.

  Ambulanseflyet til Babcock.
  Foto: Kent Antonsen / Babcock
 • Krever offentlig drift

  Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i Troms og Finnmark krever at staten tar over driften av ambulanseflytjenestene i Nord-Norge etter funn i ny rapport.

  Rapporten fra Helsetilsynet ble offentliggjort mandag og konkluderer med at ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige.

 • Knusende rapport om ambulansefly

  Statens helsetilsyn har avdekket en rekke lovbrudd hos Ambulanseflytjenesten over hele landet. Det rammer de tre nordligste fylkene i landet hardt. Helseminister Bent Høie sier rapporten peker på svakheter som han forventer at helseregionene retter opp.

 • Uforsvarlige ambulanseflytjenester

  Ambulanseflytjenestene i Nord-Norge er uforsvarlige, skriver Helsetilsynet i en ny rapport. Etter et omfattende tilsyn med tjenesten har Helsetilsynet kommet fram til at pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp har fått forsinket transport til forsvarlig behandlingssted, og at det er faktorer innenfor tjenestens kontroll som har bidratt til forsinkelsene.

  Ambulanseflyet til Babcock.
  Foto: Kent Antonsen / Babcock
 • Babcock kutter 1000 jobber

  Det London-noterte konsernet Babcock International Group skal kutte 1000 jobber skal kuttes, hvorav 850 av jobbene er i Storbritannia. Babcock vil ikke svare om den norske virksomheten rammes, skriver E24.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no