NRK Meny
Fjellet Mannen i Romsdalen.
Foto: Ivar Ekseth / NTB scanpix

Rasfarlege «Mannen»

Oppsummert

Mannen er eit fjell på 1294 meter over Horgheim i Romsdalen. Fjellpartiet er blant dei mest overvaka i landet, og er nøye kontrollert av geologar i NVE. At fjellpartiet fell ned før eller seinare, er ekspertane samde om. Spørsmålet er berre når.

 • Nedjusterer faregraden for Mannen

  På bakgrunn av avtagende bevegelser i fjellet og værprognoser om lite nedbør ved Mannen i nærmeste tid, har NVE besluttet å sette ned farenivået til gult. Beboerne får nå flytte hjem og forbudet som gjaldt togtrafikk oppheves også slik at Raumabanen kan gjenoppta normal trafikk.

 • Fordobling i den nedre delen

  NVE beheld farenivået ved Mannen på grunn av dei store rørslene. – Men vi har også sett ei fordobling sidan i går i den nedre delen, seier geolog Gudrun Majala. Denne delen blir sett på som viktig for at heile det ustabile fjellpartiet skal rase.

 • – Ikkje alle har sove i natt

  Ordførar i Rauma, Lars Olav Hustad, seier at det har vore ei spennande natt for bebuarane som til vanleg bur under Mannen. – Ikkje alle har fått sove i natt. Nokre har det greitt medan andre tek det tyngre for kvar gong dei blir evakuert.

  Pressebrief om fjellet Mannen
  Foto: Øyvind Sandnes / NRK
 • NVE opprettholder rødt farenivå

  NVE opprettholder lørdag rødt farenivå for fjellpartiet Mannen, sier geolog Gudrun Majala på en pressekonferanse. Det har vært store bevegelser fra i går kveld og i natt med en hastighet opp i 40 cm per døgn. NVE gjør en ny vurdering kl. 14.00.

Siste nytt om Mannen