Hopp til innhold
Aviser som kan bli kjøpt opp.
Foto: Aina Rødal / NRK

Aviser i Møre og Romsdal

 • – Lokalavisene må ta debatten tilbake

  Lokalavisene kan fortsatt ha en viktig funksjon med å fremme debatter i lokalsamfunnene. Det sa Knut Olav Åmås i Stiftelsen Fritt Ord da han deltok i en debatt på årsmøtet til Landslaget for lokalaviser i Ålesund i går.

  Mange lokalaviser opplever at debattene har flyttet over til sosiale medier. Åmås tror det er mulig å få de tilbake til avisspaltene.

  Flere er opptatt av at de små avisene må åpne debatt- og kommentarsidene for de unge dersom de skal klare å fenge dem.

  Inger Johanne Ruset er debattjournalist i Sunnmørsposten. Hun sier det er en stor jobb å få med de unge fordi det ofte er eldre menn som preger spaltene.

  Direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Prøver å gje ut avis

  Tidens Krav prøver å kome ut med nokre få avissider i morgon medan Aura Avis ikkje kjem ut. Det opplyser redaktør i Tidens Krav, Ole Knut Alnæs til NRK.

  Eit hacker-angrep fører til at det ikkje kjem ut aviser frå A-media i dag.

  På ein pressekonferanse i dag opplyste aviskonsernet at dei heller ikkje i morgon klarer å gje ut alle papiravisene i selskapet.

  Ole Knut Alnæs i Tidens Krav
  Foto: Marius André Jenssen Stenberg / NRK
 • Nordre får ny redaktør

  Linda Bakken (46) tek over som redaktør i avisa Nordre frå 29. november. Bakken tek over etter Hilde Beate Ellingsæter, som byrjar i prosjektleiarstilling for Sunnmøre Friluftsråd. Linda Bakken kjem opprinneleg frå Tingvoll. Ho har jobba i Aura Avis, og har jobba som flygeleiar, men er no tilbake i journalistikken. Nordre er lokalavisa for tidlegare Haram og Sandøy.

  Linda Bakken, ansvarleg redaktør i Nordre.
  Foto: Nordre
 • Fikk ikke pressestøtte

  Den regionale nettavisen Nett.no, som dekker nærings- og samfunnsliv i Nordfjord og Sunnmøre, får avslag om pressestøtte for tredje gang. Det skriver Medietilsynet. – Nett.no får avslag fordi avisen etter Medietilsynets vurdering ikke oppfyller kravet i forskriften om å inneholde et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

 • 1FM Molde er årets lokalradio

  Juryen på Prix Radio har kåra 1FM Molde, som høyrer til mediehuset Romsdals Budstikke, til årets lokalradio. Prix Radio er ein årleg prisutdeling og bransjetreff for alle som jobbar med radio og podkast i Noreg.

  1FM Molde kåra til årets lokalradio på Prix Radio.
  Foto: Amund Aune Nilsen / NRK