Hopp til innhold
Morten Kristiansen, styreleder i HamKam
Foto: Ola Bjørlo Strande

HamKam

Oppsummert

Styret i fotballklubben HamKam mener det ikke er grunnlag for videre drift. Klubben mangler 3,2 millioner kroner. Dersom det ikke er noen løsning innen 1. juli, begjærer de oppbud.

 • Tidligere Hamkam-formann er død

  Hamkam-legenden Anders Laastad Greve Løberg døde onsdag 10. april. Han ble 91 år gammel. Greve Løberg var formann i klubben mellom 1973 og 1977.

  Det skriver HamKam på sine Hjemmesider.

 • HamKam inngår samarbeid med nigeriansk klubb

  Den nigerianske klubben Enyimba FC og HamKam har inngått et samarbeid.

  Det skriver klubben selv.

  – Formålet er å få til et godt samarbeid som gir begge klubber positive ringvirkninger. HamKam skal hjelpe Enyimba med å bygge opp strukturen i klubben deres, spesielt på ungdomsnivå, sier HamKams sjefsspeider Jørgen Bjørn.

  Nwankwo Kanu, kulthelt og Arsenal-legende, er klubbens direktør. Han var på Hamar denne uken og signerte avtalen mellom klubbene.

 • HamKam tapte for Molde

  I eliteserien i fotball tok HamKam i mot Molde på Briskeby i ettermiddag. Det var ventet at det ville bli en tøff kamp for HamKam, men de ga sterk motstand. Det ble likevel tap. Molde vant til slutt 1-0.

 • Sam Rogers til HamKam

  Sam Rogers skal tilbake igjen til HamKam, melder klubben selv på sin nettside.

  Rogers kom til Norge sommeren 2021 og var viktig for Kammas opprykk til Eliteserien.

  – Jeg ser frem til å komme tilbake til klubben som ga meg sjansen fra starten av. Jeg ser også frem til å bidra til laget og fansen og jeg skal gi alt under denne perioden, sier Sam Rogers til HamKam.

  Før han fikk prøve seg i Eliteserien som Kamma-spiller ble han solgt til Rosenborg, før han gikk til Lillestrøm i fjor sommer.

  Han har signert en kontrakt som strekker seg til den 21. juli i år.

  Bildet viser Rogers da han spilte for RBK.

  Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • HamKam har signert ny keeper

  Den svenske keeperen Alexander Nilsson har signert på en kontrakt ut 2024.

  Det melder klubben på sine hjemmesider.

  26-åringen har erfaring fra Allsvenskan og Superettan for blant andre Helsingborg og og nå sist Jönköping Södra i Superettan.

  Nilsson spilte 21 kamper for Superettan-laget i serie og cup forrige sesong.

  Alexander Nilsson skal være klar for HamKam
  Foto: Anders Bakkerud Larsen
VIF-supportere inntar Hamar

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Presenterte Norges OL-mål: Åtte medaljer

  Onsdag markerer Olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens OL i Paris starter. På en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef Tore Øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Karsten Warholm (friidrett), Kristian Blummenfelt (triatlon) og Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere.

  – Vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier Øvrebø om OL.

  Det er like mange medaljer som den norske OL-troppen tok i Tokyo.

  – Vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. Og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier Øvrebø til NRK.

  Øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i Paralympics, som starter rett i etterkant av OL. Norge tok fire medaljer i Paralympics i Tokyo for tre år siden.

  Slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-OL de siste tre utgavene:

  I London i 2012: To gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer)

  I Rio de Janeiro i 2016: Null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer)

  I Tokyo i 2021: Fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer)

  OL ble også arrangert i Paris i 1924. Da tok Norge ti medaljer. Siden har Norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-OL ved tre anledninger: Ti i Sydney i 2000, ni i Beijing i 2008 og åtte i Tokyo i 2021.

  Tore Øvrebø
  Foto: NTB
 • Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer

  Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic.

  På 2024-rankingen er Ruud foreløpig kun slått av Jannik Sinner, Daniil Medvedev og Alexander Zverev. Dermed har han innledet året med flere poeng enn stjerner som Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Holger Rune.

  Ruuds gode start har sikret ham hele 18,6 millioner kroner i rene premiepenger. Det er omtrent like mye som Alcaraz, mens Djokovic har tjent om lag fire millioner kroner mindre enn nordmannen.

  Den serbiske verdenseneren har imidlertid kun spilt halvparten så mange kamper som Ruud.

  Onsdag spiller nordmannen mot franske Alexandre Muller i 2. runde av ATP500-turneringen i Barcelona. Ruud har vært i tre finaler så langt denne sesongen, senest i Masters-turneringen i Monte-Carlo sist uke. I slutten av februar og starten av mars spilte han seg til to strake finaler i henholdsvis Los Cabos (ATP250) og Acapulco (ATP500).

  Om en drøy måned er det duket for Grand Slam-turneringen Roland-Garros, der Ruud har vært i finale de to siste årene. Før den tid venter to Masters-turneringer på grus (Madrid og Roma).

  (©NTB)

  Casper Ruud
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Golfstjerne avfeier spekulasjoner om LIV-overgang

  For få dager siden ble det hevdet at Rory McIlroy var nær en overgang til den mye omstridte LIV-touren. Selv mener golfstjernen at det aldri har blitt vurdert.

  Det forteller nordiren i et intervju med Sky Sports.

  – Jeg vet helt ærlig ikke hvordan spekulasjonene oppsto. Jeg har aldri blitt tilbudt noe som helst fra LIV, og jeg har heller aldri vurdert det, forteller McIlroy.

  De siste dagene har det versert rykter om at McIlroy, som tidligere var en skarp kritiker av LIV-touren, angivelig skal være nær en overgang verdt 680 millioner pund.

  – Jeg tror jeg har gjort det klart at det ikke er noe for meg. Det betyr ikke at jeg dømmer de som har meldt overgang fra PGA-touren. Folk kan ta sine egne avgjørelser. Hvem er vi til å bedømme det? fortsetter McIlroy.

  I starten av 2024 erkjente McIlroy at han trolig var for krass i kritikken mot spillerne som valgte å melde overgang til LIV-touren. Han er likevel klar på eget standpunkt.

  – For min del ligger framtiden her på PGA-touren. Noe annet har aldri vært et tema, slår nordiren fast.

  LIV-touren, som støttes av det saudiarabiske investeringsfondet (PIF), startet opp i 2022. Siden har flere store stjerner meldt overgang til den pengestinne touren.

  (©NTB)

  Rory McIlroy
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal