Hopp til innhold

Syv med sopp på topp

Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme.

Kantarellrisotto

Risotto med stekt sopp, rå sopp, revet sitronskall og parmesan. En fryd for både øyne og gane.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Sopp-pizza med kantarell, eller bruk soppen du får tak i. Annet godt på den hvite pizzaen er parmesan, mozzarella, spekeskinke og trøffelolje.

En sandwich med fire sorter sopp er heller ikke å forakte. Bland inn litt hvitvin og fløte og du har en gyllen, saftig og smakfull toast.

Kremet sopp på ristet brød er også herlig med sprøstekt bacon.

Sopp, bacon, urter og parmesan. Gull både for øynene og ganen.

Denne lune soppsalaten er for viderekomne. Denne inneholder «alt».

Bruk soppen til å sette ekstra smak på brødet. Bak deg et sopp-brød med parmesan på toppen à la Kjartan Skjelde.

Skogens gull i pastaen er bankers. Pastaretten er enkel, men genialt god.

Her bruker vi både kald og stekt sopp. Retten er så kremet og fyldig – møysommelig og kjærlig komponert. Kantarellrisotto med klasse.

Les også Fire trygge sopper og én du bør gå forbi

En hvit fluesopp står i mosen mellom kvister og brune blader.