Østerssopp, rødløk og gulrot i eddiklake

Sylting er en fin måte å ta vare på soppen.

Foto: Marika Lytts-Råholm / YLE

Soppmesterens syltede sopp

Nå som skogen bugner av sopp, plukker du gjerne med deg mer enn du trenger til et soppmåltid. Prøv sylting. Sopp som er nedlagt i eddiklake passer utmerket som tilbehør til gryter og gratenger når man vil ha et tilbehør med litt sting.

Slik gjør du

Kok opp eddiklaken og la den avkjøles.

Skjær opp soppen og stek den i litt olje.

Skjær opp gulroten og rødløken i skiver.

Ha soppen, gulroten og rødløken i et sterilisert glass med lokk sammen med krydderet og hell over den avkjølte laken. La det trekke i to døgn. Oppbevar i kjøleskap.

Tips

Du kan variere ingrediensene og krydderet etter hva du liker. Du kan for eksempel bruke chili eller hvitløk, det er bare å prøve seg fram.

Kilde: Robin Libäck i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE