Slik gjør du
Skjær baconet i mindre biter og sprøstek det i en tørr stekepanne over middels varme. Eller fordel baconskivene på et stekebrett med bakepapir og sprøstek baconet i ovn ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.
Kok pastaen «al dente» og forbered soppen mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett smør (ca. 2 ss), finhakket sjalottløk og finhakket hvitløk. La det frese litt til under omrøring. Hell i vinen, la det koke til halvparten (eller litt mer) av væskemengden har fordampet. Tilsett fløte og kok til det tykner. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen og bland den kremete soppen sammen med pastaen, baconbiter og hakket gressløk. Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.
Tips
Her får du inspirasjon til flere oppskrifter med pasta fra Lise Finckenhagen.
- Oppskrift: Hjemmelaget lasagne
- Oppskrift: Pasta carbonara
- Oppskrift: Spagetti vongole
- Oppskrift: Spagetti speciale
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+