Salat med østerssopp

Østerssopp i en kremet dressing med rødløk.

Foto: Marika Lytts-Råholm / YLE

Soppsalat

Østerssoppen minner litt om kantarell i smaken. Den stekes før den blandes i dressingen som er smakt til med honning og sennep. Soppsalaten kan du bruke som tilbehør til både kjøtt og fisk eller du kan servere den med litt ristet brød.

Slik gjør du

Skjær soppen i små terninger. Stek dem i litt olje til væsken slipper og de har fått litt farge. Strø litt salt over og la dem avkjøles.

Hakk løken og bland den med smetana (seterrømme eller crème fraîche). Smak til med honning og sennep.

Tilsett soppen og bland alt godt sammen.

Dryss over hakket gressløk eller persille før servering.

Tips

Smetana kan være vanskelig å få tak i. Det er et melkeprodukt fra Sentral- og Øst-Europa som også brukes mye i det finske kjøkkenet. Smetana framstilles av uhomogenisert syrnet fløte. Som erstatning kan seterrømme eller crème fraîche brukes.

Kilde: Robin Libäck i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE