Lun soppsalat

Soppsalat med flere sorter sopp, mais, agurk, geitostkrem og blader av blomkarse.

Foto: Eva Robild / SVT AB

Lun soppsalat med geitostkrem

Tareq Taylor bruker flere forskjellige sorter sopp i sin oppskrift på lun soppsalat med agurk, mais, geitostkrem, kapers av ramsløk og flere sorter bete.

Slik gjør du

Kok betene i rikelig usaltet vann. Når betene er myke tas de ut av vannet og legges i kaldt vann. Da løsner skallet lettere. Skrell betene forsiktig, og legg dem til side.

Stek all soppen i rikelig med smør og litt salt. Ta en liten del av den stekte soppen og røyk den lett i en røykboks i cirka tre minutter.

Skjær de små agurkene i tynne skiver og legg dem i en skål. Ha på hylleblomstsaft og eplesidereddik og bland forsiktig. Kok opp fløten i en liten gryte og tilsett chèvren. Ta gryten av varmen og visp til en jevn og fin krem. Ha i salt etter smak.

Skjær maiskornene av kolben med en skarp kniv. Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek brødet gyllent og sprøtt. Ha på litt salt.

Servering

Legg geitostkremen i bunnen av en dyp tallerken. Fortsett med beter, stekt sopp, røykt sopp, agurk, mais og sprøstekt brød. Avslutt med fersk revet pepperrot, ramsløkkapers og noen blader blomkarse.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT