Pizza med kantarell – kantarellpizza

Lise Finckenhagen lager sopp-pizza med kantarell – men du kan bruke det du får tak i. Hun har også på parmesan, mozzarella og spekeskinke, og etter steking har hun over noen dråper trøffelolje.

Foto: Lise Finckenhagen

Hvit pizza med kantarell

Lise Finckenhagen lager pizzaen hvit ved å bytte ut tomatsaus med crème fraîche. Kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje bidrar med mye smak i hennes oppskrift.

Slik gjør du

Lag pizzadeig etter oppskriften fra Lise Finckenhagen eller oppskriften fra Craig Whitson. Lise Finckenhagen har også oppskriften på en god tomatsaus, hvis du vil bruke det i stedet for crème fraîche.

Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i soppen, og rør med hvitløkgaffelen. Når soppen begynner å få farge har du i en klatt smør, salt og kvernet pepper.

Hell soppen over på en tallerken så lange.

Hvis du ønsker en «hvit» pizza smører du bunnen med et tynt lag crème fraîche. Ønsker du «vanlig» pizza smører du bunnen med tomatsaus. Dryss over osten, og fordel soppen på toppen.

Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen. Det tar mellom åtte og ti minutter, eller fem minutter i en pizzaovn.

Drypp noen dråper olje over den ferdigstekte pizzaen, legg på skinke- eller salamiskiver og pynt med litt grønt.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRKP1+