Slik gjør du
Hurtigsyltet sopp
Kok opp eddik, sukker, einebær og vann. Slå laken over 120 gram godt renset sopp. Legg i en kvist rosmarin og la det stå i minst en time.
Ta vare på syltelaken, den brukes i sennepsdressingen sammen med dijonsennep og litt olje.
Pai med sopp og bacon
Skjær bacon i små terninger, og stek baconterningene til de er sprø.
Bland mel, vann, egg, smør og revet parmesan. Ha i bacon og stekefettet fra baconet. Kjør alt i en miksmaster. Kjevle ut og legg paideigen i en smurt paiform. Stek deigen i 10 minutter på 170 grader til den er lett gyllen.
Stek resten av soppen og finhakket løk i litt olje. Avslutt med en klatt smør for smakens skyld. Smak til med salt og pepper.
Visp sammen egg, melk og fløte. Smak til med salt og pepper. Fordel soppen i paiskallet og slå over eggestanden. Stekes i ovnen på 175 grader til fyllet har stivnet, cirka 25-30 minutter.
Server paien med syltet sopp på toppen. Ved siden av passer det godt med en grønn salat og sennepsdressing.