Pai med sopp og bacon

Syltet sopp legges på toppen av paien etter at den er stekt.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Pai med sopp og bacon

I denne soppaien brukes stekt sopp i paifyllet og syltet sopp på toppen, etter at paien er stekt. Bacon gir ekstra smak til paideigen.

Slik gjør du

Hurtigsyltet sopp

Kok opp eddik, sukker, einebær og vann. Slå laken over 120 gram godt renset sopp. Legg i en kvist rosmarin og la det stå i minst en time.

Ta vare på syltelaken, den brukes i sennepsdressingen sammen med dijonsennep og litt olje.

Pai med sopp og bacon

Skjær bacon i små terninger, og stek baconterningene til de er sprø.

Bland mel, vann, egg, smør og revet parmesan. Ha i bacon og stekefettet fra baconet. Kjør alt i en miksmaster. Kjevle ut og legg paideigen i en smurt paiform. Stek deigen i 10 minutter på 170 grader til den er lett gyllen.

Stek resten av soppen og finhakket løk i litt olje. Avslutt med en klatt smør for smakens skyld. Smak til med salt og pepper.

Visp sammen egg, melk og fløte. Smak til med salt og pepper. Fordel soppen i paiskallet og slå over eggestanden. Stekes i ovnen på 175 grader til fyllet har stivnet, cirka 25-30 minutter.

Server paien med syltet sopp på toppen. Ved siden av passer det godt med en grønn salat og sennepsdressing.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE