Mettende soppsmørbrød

Tareq Taylors soppsmørbrød med fire forskjellige sorter sopp.

Foto: Eva Robild / SVT

Mettende soppsmørbrød

Når du har vært på sopptur i skogen eller butikken så lager du en god brødskive med stekt sopp, hvitvin og fløte. Oppskrift fra Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Stek brødskivene på høy varme i rikelig med olje. Legg dem til side.

Vask soppen og la den tørke på et håndkle. Hakk løk og hvitløk. Skjær opp sideflesket i små terninger. Riv grønnkålen i mindre biter.

Fres løk, hvitløk og sideflesk til det er fint og gyllent. Tilsett sopp og ha på litt salt. Stek på høy varme til væsken har fordampet og soppen har fått fin farge. Tilsett hvitvin, grønnkål og fløte. Kok sammen til fløten har fått fin konsistens. Tilsett persille og server med en gang på ristede brødskiver.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT