Hopp til innhold

Sju rettar med lam frå Noreg og verda

No er årets lam i butikkane. Norsk lam har ein mild og fin smak og er ei fantastisk råvare til mange ulike retter. Vi har plukka ut sju gode oppskrifter.

Lammelår

Heilsteikt lammelår. Du finn oppskrifta nedst i artikkelen.

Foto: Nyhetsspiller

Lammegryte

I vår inviterte vi heile Noreg til å lage mat saman med Kjartan Skjelde. Her er oppskrifta.

Noregs nasjonalrett

Vi kjem ikkje utanom fårikål når vi har lam på menyen. Så enkelt og så godt.

Super gjestemat

Desse godgjer seg i omnen medan du gjer klar til gjestene kjem.

Indisk lam

Kanskje du vil prøve på ein indisk vri.

Grillspyd med smak av Midtausten

I desse godt krydra grillspyda bruker vi lammekjøttdeig.

Lammegryte med aprikosar, mandlar og tomatar

Fantastisk god marokkansk lammegryte. Denne er garantert suksess.

Lammesteik

Her viser Kjartan Skjelde korleis du lagar heilsteikt lammelår, trinn for trinn.