Lam- og kikertspyd med tahinisaus

Det er aubergine og squash som holder på kikertmassen til kikertspydene.

Foto: Eva Robild / SVT

Lam- og kikertspyd med hummus

Grillspyd med smaker fra Midtøsten, som lam, kikerter og granateplekjerner. Kikertspydet, hummus og salat er vegansk.

Slik gjør du

Lammespyd

Bland sammen alle ingrediensene i en liten bolle til deigen henger sammen. Jo lenger du blander, jo hardere blir konsistensen.

Klem farsen rundt metallspyd og grill på høy varme til de er gjennomstekte, cirka 4 minutter på hver side.

Serveres med hummus, salat og brød.

Hummus

Kok kikertene i rikelig med usaltet vann, til de er myke. Hell av vannet, men ta vare på cirka 1 desiliter.

Ha kikertene i en food processor sammen med de andre ingrediensene, og kjør til det er en helt jevn masse. Spe med vannet fra kokingen til ønsket konsistens. Husk at den blir tykkere når den avkjøles, så det kan være lurt å spe med litt ekstra vann.

Ha hummusen i en skål og drypp over olivenolje.

Kikertspyd

Hell vannet av kikertene og mal dem, eller kjør dem i en food processor, til de er finmalte.

Tilsett de andre ingrediensene og kjør til en jevn masse. Hvis det er vanskelig å få til en sammenhengende jevn masse så tilsett kaldt vann til du får en en fin, fast og sammenhengende konsistens.

Del aubergine og squash på langs og grav ut innmaten. Fyll på kikertblandingen og tre dem på spyd. Pensle med olivenolje, og stek på grillen, eller i ovnen. I ovnen på cirka 200 grader varmluft. Stek eller grill i cirka 10-15 minutter, avhengig av hvor store grønnsakene er og hvor tykt laget med fyll er.

Salat

Skjær tomater og agurk i terninger. Hakk salatløken. Legg alt i en bolle.

Del granateplet i to og bank ut kjernene med baksiden av en stor sleiv.

Bland sammen de andre ingrediensene. La gjerne salaten stå 5 minutter før den serveres. Da blander smakene seg bedre.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT