Ferdig grillet lammekjøtt skåret i skiver.

Rosa lammekjøtt fra grillen har godt av å hvile før det skjæres opp.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Lam på grillen med fenikkel­frø og spiss­kummen

Lammekjøttet skal ligge i romtemperatur godt gnidd inn med krydder før det tas over til grillen. Tareq Taylor serverer entrecôte av lam til sommerfesten.

Slik gjør du

Ha alle tørre krydder i morteren eller kjør sammen i en blender til fint pulver.

Gni lammekjøttet inn med krydderblandingen, pass på at du ikke bruker opp alt. La kjøttet ligge i romtemperatur i minst en time.

Grill eller stek lammet til en innertemperatur på ca. 56 grader. La kjøttet hvile uten å dekke det til i minst 15 minutter.

Rett før servering: Stek eller grill kjøttet raskt i ca. 30 sekunder på veldig høy varme.

Skjær kjøttet i skiver og krydre med det du har igjen av krydderblandingen.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT