Hopp til innhold

Fest med fårikål

Hver høst feirer vi fårikålens festdag den siste torsdagen i september. Vi følger tradisjonen og tar fram de beste oppskriftene vi har. Men vi ser også litt utenfor den smale vei, og viser noen velsmakende varianter med lam, får og kål.

Fårikål

Tradisjonelt fårikål etter Lise Finckenhagens oppskrift med like mye fårekjøtt og hodekål.

Foto: NRK

Hva frister mest? Tradisjonell fårikål? Fårikål fra åttitallet? – Fårikål laget av to dansker er også spennende. Vi er også fascinert av lam laget med dansk brunkål og fårikålrestene pakket i en tortilla.

La oss starte med helt enkel norsk fårikål.

Ser du etter fårikålkjøtt i ferdig pakket i butikken? Det er ikke godt nok til denne luksusutgaven.

Før var det Ingrid Espelid Hovig som regjerte når deg gjaldt matlaging på TV. Og selvfølgelig laget hun også fårikål.

Lise Finckenhagen er inspirert av danskenes brunkål og serverer det til lam. Med karamellisert kål og mer krydder enn pepper blir det en smakfull dansk fårikål.

Danskene Adam og James Price har selvfølgelig prøvd seg på norsk fårikål i TV-serien «Munter mat». De foreslår dijonsennep til. Er det å gå over streken?

Hvis du lager en god porsjon fårikål blir det kanskje rester. Trond Moi putter fårikål i tortillalefser.

Les også Fårikålen splitter nasjonen: Er chili innafor?

Fårikål og poteter på en papptallerken med plastbestikk. Hender som gir og tar imot.