Lun potetsalat med sennep og laks servert på et lyseblått bord og en blåere skjærefjøl.

Potetsalat passer til alt. Denne varianten kan trygt serveres på ethvert koldtbord eller til grillmaten.

Foto: Sara Johannessen

Lun nypotet­salat med sennep

Nypoteter er nydelige i seg selv, og de kan blandes med nesten hvilke krydder og smaker som helst. Potetsalat med sennepssaus er bankers til rød fisk, skinke og ribbe. Og den kan fint lages dagen i forveien om du venter gjester til lunsj.

Slik gjør du

Potetene

Kok potene møre i saltet vann i 15–20 minutter.

La de avkjøles litt, slik at de kan skrelles og skjæres i skiver.

Legg potetskivene på et serveringsfat eller i en bolle.

Dressingen

Ha de to sennepene i en blandebolle med eddik, hakket sjalottløk, salt og kvernet hvit pepper.

Rør sammen og spe med olivenolje og solsikkeolje i en tynn stripe under kraftig pisking.

Smak til sausen og hell over potetene som fremdeles er lune.

Dryss med masse hakket gressløk ved servering.

Kilde: Bent Stiansen fra TV-programmet «Gratulerer med dagen!»