Grillet asparges med ramsløkmajones og revet parmesan.

Asparges passer godt som forrett, eller som her som en del av et stort grillmåltid.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Grillet asparges med ramsløk­majones

Asparges er så godt på grillen! Server den med en smaksrik parmesan og ramsløkmajones.

Slik gjør du

Asparges

Brekk av den nederste delen av aspargesen for å bli kvitt den mest fiberrike delen.
Gni aspargesen med olivenolje og litt salt. Grill eller stek den i varm stekepanne så den blir litt «sotet».

Ramsløkmajones

Stek ramsløken i litt raps- eller solsikkeolje til den er myk. La den avkjøles og legg den så i et mikserglass eller et litermål sammen med eggeplommer, eddik, vann og salt. Miks med en stavmikser til en tykk, jevn majones.

Servering

Legg den grillede eller stekte aspargesen på et fat. Drypp over majones og topp med revet parmesan eller en annen sterk og hard ost.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT