«Singapore carrot cake» byr på reker og grønnsaker stekt med egg og krydder.

Når du bestiller «gulrotkake» i Singapore, får du noko som meir kan beskrivast som ein reddikomelett. Det er grønsaker, egg og djupe asiatiske smakar.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

«Singapore carrot cake»

Dette er ikkje ei kake, ikkje har den gulrot heller. Dette er populær gatemat i Singapore. «Singapore carrot cake» byr på reker og steikte grønsaker med egg og krydder.

Slik gjør du

Steg 1

Kok riven reddik og agurk i cirka 3–4 minutt eller til det er litt gjennomsiktig. Sil av vatnet og skyl raskt i kaldt vatn.

Bland saman rismjøl og tapiokamjøl i ein bolle. Tilsett kald buljong og røyr godt til alt har løyst seg opp og røra er fri for klumpar. Smak til med salt om nødvendig.

Bland inn reddik og agurk.

Varm opp ein wok (eller ei stor steikepanne) og steik kvitløken i olja til den er litt lysebrun.

Tilsett røra og ta kjelen av varmen med ein gong. Røyr grundig i eit par minutt.

Hell røra i ei brødform eller liknande, og damp deretter kaka i cirka 40 minutt.

Kjenn på midten av kaka med eit spyd. Nåla må vere tørr. Avkjøl kaka, gjerne over natta, før du fortset.

Steg 2

Legg rekene i bløyt i kaldt vatn i cirka 15 minutt, og tøm deretter av vatnet.

Skjer gulrotkaka di i mindre bitar, cirka 3–4 cm lange og 2–3 cm breie.

Skrell agurken og ta ut midten. Skjer agurken diagonalt i 1–2 cm breie bitar.

Varm opp ein wok og steik gulrotkakebitane til dei er gylne.

Tilsett kvitløken og steik raskt.

Tilsett salta reddik, reker, halvparten av den strimla vårløken og chilien.

Så har du i agurken.

Pisk eggene saman i ein bolle. Trekk alt til den eine sida av woken og steik eggene til ein laus omelett på den andre sida. Før eggene har stivna, kombinerer du alt og har i dei resterande ingrediensane.

Dryss over den resten av vårløken og maten er ferdig.

Kilde: Tareq Taylor frå TV-serien «Hygge i hagen»/SVT