Metallspyd med grillet, marinert kylling, souvlaki. De ligger på en blå tallerken med grønn salat og en sitronbåt.

Souvlaki, tankene går til en taverna på stranden i Hellas.

Foto: Fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg» / SVT

Kylling souvlaki – lettvint og sunn middag

Greske kyllingspyd er kjapp og god middag. Mariner gjerne dagen før, så er det bare å kaste de på grillen.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen og sett til side.

Skjær kyllingen i biter. Hell over marinaden og bland alt godt sammen.

Dekk til med plast og la kyllingen marinere i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. Hvis du ikke har tid, kan du la kyllingen marinere i romtemperatur i 30 minutter.

Tre kyllingbitene på spyd, og grill i ovnen eller på grillen.

Ovnen: Forvarm ovnen til 225 grader med grillfunksjonen på. Legg spydet på en rist midt i ovnen, og grill i cirka 15 minutter.

Utegrill: Grill kyllingen i ca. 6–8 minutter på hver side.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT