Kremet grønnsakssalat med reddik, sølvløk og agurk. Servert på en mørk brun skjærefjøl med en hel nystekt kylling ved siden.

Garantert et populært innslag til både fest og grillmat.

Foto: Sara Johannessen

Kremet grønnsaks­salat

En enkel og frisk agurksalat som passer til både kjøtt og fisk. Varier gjerne urtene med det du liker og har for hånden, eller gjør som her.

Slik gjør du

Grønnsakene

Skjær agurken og reddik i små terninger på cirka fem ganger fem millimeter.

Bland dem sammen med sølvløk, hakket løk, og maiskorn.

Dressingen

Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Dressingen blandes med grønnsakene, og salaten settes kaldt i minimum to timer.

Dryss på mye hakket gressløk før servering.

Kilde: Bent Stiansen fra TV-programmet «Gratulerer med dagen!»