Hopp til innhold

Jul i glasset

Kos deg gløgg. Lag julens beste drinker hjemme. Gløgg, nog, drinker, kakao og te – med dufter som fyller hjemmet med lun kos, glede og forventning.

En collage av fire bilder: Kakao, te, hvit og brun gløgg.

Bruk julens krydder i både kalde og varme drikker.

Foto: TONE RIEBER-MOHN/HYGGE I STRÖMSÖ/JULIE MARIE NAGLESTAD/VASILY KOVALEV/SATT SAMMEN AV NRK

Lag årets julegløgg selv. Denne kan du bruke til både vin, sider og eplemost. Jul i et glass.

Enda mer smak er det i denne hvite varianten. Dette er selve festvarianten.

Eggnog er en gammel amerikansk tradisjonsdrink, som gjerne blir servert fra Thanksgiving og helt fram til over jul. De vet hva de holder på med «over there».

Kakaoen kan gjøres så julete du bare vil. Lek deg med salt, smør, appelsin eller krydder – og du får spennende sjokoladedrikker. Denne er med kanel og vanilje.

Vi er inne i tiden Irish coffee passer best. Vi byr på to drinker med kaffe og krem. Den ene med irsk whisky, den andre med smaken av mintsjokolade.

Du kan gjøre med snapsen som med kakaoen. Eksperimenter og bland sammen julete godt, som f.eks. klementin, ingefær, kanel og kardemomme.

Laget din egen te før? Krydderteene bør stå lenge og trekke for å få god smak. Vi anbefaler tre varianter – kardemomme, mynte/fennikel og eple/kanel.

Trenger du en velkomstdrink eller noe til nyttårsfesten? Du trenger ikke lete lenger. Du kan også velge med og uten alkohol.