Kokkens favorittkakao Hvordan lager ekspertene sin kakao? Stian Iversen, kokk ved Gastronomisk Institutt, er ikke i tvil om hvilken variant han liker best.
Alkoholfritt selger som aldri før – slik lager du dine egne «mocktails» Alkoholfritt har blitt en salgsvinner i sommer. Her får du barsjefens tips til hvordan du kan lage drinkene selv. Av Victoria Marie Nordahl og Eirik Rognaldsen
Frisk og fristende myntete Ekte myntete er supergodt og sykt sunt. Den har blitt drukket i hundrevis av år og er like populær i dag. Ikke bare er den deilig, den er direkte god for helsa.
Varm kakao med kanel Varier kakaoen med smak av ulike krydder. Kanel er et av de krydrene som smaker spesielt godt i kakao.
Tre enkle mocktails Det er ikke veldig komplisert å lage gode drinker. Selv om du er utrent som bartender kan du enkelt lage en drink som både er sunn, smaker godt og ser bra ut.
Hvit gløgg med nøttemiks Server noe varmt å drikke til julegjestene dine eller når du vil kose deg litt ekstra i sofakroken. Denne gløggen er laget av eplemost og krydder. Du kan velge om du vil lage den med eller uten alkohol.
Tom og Jerry: Varm toddy-cocktail med kanel og vanilje Tom og Jerry er en klassisk amerikansk juledrikk med aner langt tilbake i tid. Den er god mot et vinterkaldt bryst.
Supertynn Club sandwich Et klassisk smørbrød i sin beste utgave, med alle smaker i hver eneste bit. Til lunsj eller som en kveldsrett – prøv Strömsös supertynne club sandwich!
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Nydelige lammeskanker Mens lammeskankene godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bord og forberede festen. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.
Tilslørte plommer Tilslørte bondepiker lages vanligvis med eplekompott. I denne oppskriften med plommekompott krydrer Lise Finckenhagen plommene med vanilje, kanel og kardemomme.
Lun epleterte Lise Finckenhagen lager tertebunnen først, før hun fyller den med norske, syrlige epler som har kost seg i smør, sukker og vanilje.