Crêpes Suzettes med mandarinsaus Pannekaker er en suksess hos de fleste. Her er de i en versjon som passer til fest. Crêpes Suzettes er en skikkelig dessertklassiker.
Ostekake med julebrunost Programleder Adelina Ibishi i P3morgen ble overrasket med en julete ostekake på bursdagen. I oppskriften fra vaktsjef Sofie Johansen er det pepperkaker, julebrunost og julebrus.
Juledessert i flere lag Med blåbær og bringebær i rød gelé er grunnlaget for desserten lagt. Så kommer lagene med knuste pepperkaker, ostekrem og enda mer bær. Per Sundnes' juledessert passer hele året.
Riskrem L'Ami Jean Verdens beste riskrem får du på bistroen L'Ami Jean i Paris, ifølge Eyvind Hellstrøm. Den lages i tre trinn, risgrøt, karamellknekk med nøtter og karamellsaus.
Multekrem i krumkakeskål Myk krem med multer fra Finnmark servert i sprø krumkakeskåler er juledessert hos familien Johnsen.
Multekrem på glass Kremen til multene består av hvit sjokolade, fløte, mascarponeost og vanilje. Den serveres ved siden av multene.
Riskrem med lun kirsebærsaus og karamelliserte mandelflak Det blir ikke jul uten riskrem. Denne varianten byr på spennende tilbehør.
Jamillas samosa Da NRK spurte leserne om hvilken rett de helst vil spise under id-feiringen, var det samosa som fikk flest stemmer. Her er hobbykokk og Instagramprofil Jamilla El Haddaouis oppskrift.
Har du menyen klar til 17. mai? Hvis ikke, sjekk Lise Finckenhagens tips. Hun er årets 17. mai-kokk i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!» Av Kristin Eriksen
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Helt fantastisk eggerøre – Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåten blir den ekstra god og saftig.
Potetsalat med egg, syltet rødløk og rabarbra Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.