Nyttårsdrink med sitrus, kanel og bobler

Velkomstdrink med sitron- og klementinsaft og rom med kanelsmak.

Foto: Gjøran Stensøsnes

Nyttårsdrink med kanel, sitrus og eple

Ønsk gjestene velkommen med en boblende drink. Oppskrift med og uten alkohol.

Slik gjør du

Nyttårsdrink med rom og prosecco

Kanelinfusert rom er rom som har tatt smak av kanel. Ha to hele kanelbark i rom, og la den stå minimum et par dager. Jo lengre den står, jo bedre blir den.

Kanelinfusert rom, sitronsaft, sukkerlake og klementinsaft helles i en shaker og shakes i 7-10 sekunder. Hell blandingen over i et høyt longdrinkglass med isbiter, topp opp med prosecco. Bruk helst tørr (brut) prosecco.

Nyttårsdrink med eplejuice og tonic

Kok opp 0,35 liter eplejuice med 1/2 teskje revet eller malt kanel. Avkjøl.

Eplejuice med kanel, sitronsaft, sukkerlake og klementinsaft helles i en shaker, og shakes i 7-10 sekunder. Helles over i et høyt longdrinkglass med isbiter, og toppes med tonic.

Kilde: Gjøran Stensøsnes i «Norgesglasset» på NRK P1