Laster innhold, vennligst vent..
Irish coffee og Elg i solnedgang

To drinker med kaffe og krem. Den ene med irsk whisky, den andre med smaken av mintsjokolade. Irish coffee og Elg i soloppgang.

Foto: Hilde Zahl / NRK

Irish coffee og Elg i soloppgang

Irish coffee ble første gang laget av Joe Sheridan på Shannon Airport i Irland rundt 1947. En klassiker med irsk whisky og kaffe. Elg i soloppgang er en flott alkoholfri drink med kaffe og krem.

Slik gjør du

Irish coffee

Fyll varmt vann i et Irish Coffee-glass og la det bli gjennomvarmt. Slå ut vannet, og ha i demerarasukker (uraffinert sukker i strøform) og kaffe. Rør ut alt sukkeret, og ha i irsk whisky. Rør om. Hell kremen forsiktig via en skje slik at den blir liggende på toppen, som et lokk over kaffen.

Strø på revet sjokolade og server.

Irish Coffee må ikke drikkes med sugerør - den skal drikkes gjennom kremen. Da blir kremlokket liggende på toppen og holde på varmen. Ikke rør i kaffen - da blir den som en melkesuppe!

Elg i soloppgang

Fyll varmt vann i et glass som egner seg for varme drikker. La det bli gjennomvarmt. Hell ut vannet. Hell på varm kaffe. Rør og løs opp After Eight i kaffen. Hell kremen forsiktig via en skje slik at den blir liggende på toppen, som et lokk over kaffen. Strø revet sjokolade over.

Kilde: Roar Hildonen i radioprogrammet Kveldsåpent/NRK P1