Marokkansk myntete servert i en nydelig dekorert kanne i sølv. Ved siden av står mange små sirlig dekorerte glass i ulike farger.

Mynte er et tegn på gjestfrihet i Marokko. Den tradisjonelle teen atay severes ofte i en vakkert dekorert tekanne av kobber eller sølv, med små fargerike te-glass.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Marokkansk myntete

Myntete nytes daglig i de fleste marokkanske hjem. Teen serveres i små glass, gjerne med noen myntekvister i.

Slik gjør du

Kok vannet og hell cirka 1 dl over i en tekanne.

Tilsett grønn te. Rør litt rundt og sil av vannet, men la tebladene bli igjen.
Dette gjøres for å «skylle» teen.

Ha resten av det kokende vannet over i tekannen.

Tilsett sukker og mynte. Gi teen et oppkok.

La mynteteen trekke i 5 minutter før servering.

Kilde: Jamilla El Haddaoui fra «Festen etter fasten»