NRK Meny
Julesnaps med ingefær og klementin

Når vodkaen har fått smak og bunnfallet har lagt seg kan julesnapsen helles over i fine flasker.

Foto: Stig Juelsen

Julesnaps med ingefær og klementin

For å ha klar julesnapsen til jul må du starte i god tid. Og da snakker vi om uker. Ingefær og klementin gir god smak til vodkaen.

Slik gjør du

Utgangspunktet er en flaske vodka, 75 cl. Til marineringen brukes 20 cl vodka som blandes ut med de resterende 55 cl til slutt.

Du bruker bare skallet (ikke det hvite) av klementinene og limen. Hell alt på et glass og la det stå en uke. Rist blandingen daglig.

Sil vesken fra krydderet gjennom et kaffefilter. La det stå i to uker så bunnfallet legger seg.

Hell væsken forsiktig over på flaske sammen med resten av spriten (55 cl vodka) og smak.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen