Engelske poteter

Poteter som er stekt i ovnen med smør og hvitløk og som er lekre og sprø utpå.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Engelske poteter

Disse potetene er gull! Det er en litt omstendelig prosess å lage dem, men de er absolutt verdt arbeidet og du kan gjøre mye av jobben dagen i forveien.

Slik gjør du

Skrell potetene, del dem i to og kok dem i lettsaltet vann i cirka15 minutter.

Hell av kokevannet og la potetene stå og renne av i et dørslag eller i en sil.

Rist gjerne litt i dørslaget sånn at ytterkantene på potetene sprekker litt opp. Dette gjør at de blir ekstra sprø på utsiden.

Smelt smør og hvitløk sammen i en kjele.

Legg potetene utover i en langpanne eller ildfast form. Ikke legg dem oppå hverandre, men i ett lag. Hell smøret over og vend/rist potetene sånn at alle sider har et tynt lag med smør rundt seg. Tilsett så salt og svart pepper og bland dette godt.

Nå kan du velge å sette potetene i kjøleskapet og bake dem videre neste dag for et enda sprøere og mer smaksrikt resultat.

Varm stekeovnen til 180 grader.

Stek potetene i cirka 60 minutter til de er sprø og gylne.

Ta potetene ut av ovnen og bruk en potetstapper eller annet butt utstyr til å forsiktig klemme potetene litt sammen. De skal se «masha» ut.

Topp så potetene med finkuttet timian og stek i 20 minutter til.

Tips

Her er de andre oppskriftene fra Reneé Fagerhøis julemeny:

Kilde: Reneé Fagerhøi i TV-programmet «Kvelden før kvelden»