Slik gjør du
Skrell potetene, del dem i to og kok dem i lettsaltet vann i cirka15 minutter.
Hell av kokevannet og la potetene stå og renne av i et dørslag eller i en sil.
Rist gjerne litt i dørslaget sånn at ytterkantene på potetene sprekker litt opp. Dette gjør at de blir ekstra sprø på utsiden.
Smelt smør og hvitløk sammen i en kjele.
Legg potetene utover i en langpanne eller ildfast form. Ikke legg dem oppå hverandre, men i ett lag. Hell smøret over og vend/rist potetene sånn at alle sider har et tynt lag med smør rundt seg. Tilsett så salt og svart pepper og bland dette godt.
Nå kan du velge å sette potetene i kjøleskapet og bake dem videre neste dag for et enda sprøere og mer smaksrikt resultat.
Varm stekeovnen til 180 grader.
Stek potetene i cirka 60 minutter til de er sprø og gylne.
Ta potetene ut av ovnen og bruk en potetstapper eller annet butt utstyr til å forsiktig klemme potetene litt sammen. De skal se «masha» ut.
Topp så potetene med finkuttet timian og stek i 20 minutter til.
Tips
Her er de andre oppskriftene fra Reneé Fagerhøis julemeny: