Slik gjør du
Start med å legge ribben med skinnet ned og kutt kjøttsiden i ruter. Skjær også svoren i ruter.
Dryss over rikelig med salt og pepper før du legger hvitløk og hakket chili og løk utover hele kjøttsiden.
Stilkene med sitrongress bare knuser du flate, uten å kutte dem opp. Så legger du dem på langs i midten.
Rull ribben sammen med sidene opp og rundt sitrongresset. Ribben skal bli som en rulade med sitrongresset og all løken i midten.
Det kommer til å dette ut litt løk i prosessen, det gjør ingenting. Litt styrete, men verdt det, lover Christopher Haatuft.
Knytt tau rundt ribben for å holde den sammen. Legg nok tau rundt ribben til at den rulles jevnt og tett – cirka 12 biter tau.
Legg den i en form med skjøten ned, og stek den på følgende tid og temperatur:
Først 165 grader i 1 time og 10 minutter.
Så 150 grader i 1 time og 10 minutter.
Så 180 grader i 30 minutter, eller til kjernetemperatur er 62 grader.
Tips
Christopher Haatuft mener vi bør spise ribbe gjennom hele året, spesielt i januar og februar. Da får du ribben både i overflod og på salg – økonomisk og bærekraftig.