Sammenrullet nystekt svineribbe med filippinsk vis: Filippinsk Lechon.

Denne filippinske favoritt-ribba er full av smakfulle urter og krydder.

Foto: NRK

Filippinsk lechon – svineribbe fra Filip­pinene

Kokk Christopher Haatuft mener at filippinerne faktisk gjør det hakket bedre enn oss med ribba. Og han deler denne svingode vinner-ribba med oss, som den filippinske kokken Tom Cunanan gjorde med ham.

Slik gjør du

Start med å legge ribben med skinnet ned og kutt kjøttsiden i ruter. Skjær også svoren i ruter.

Dryss over rikelig med salt og pepper før du legger hvitløk og hakket chili og løk utover hele kjøttsiden.

Stilkene med sitrongress bare knuser du flate, uten å kutte dem opp. Så legger du dem på langs i midten.

Svinneribbe på "filippinsk". Kjøttsiden er kuttet opp i ruter. Over er det strødd biter ac sjalottløk, hvitløk, chili og sitrongress.

Strø krydder og urter over kjøttsiden av ribba. Så er den klar til å rulles sammen.

Foto: NRK

Rull ribben sammen med sidene opp og rundt sitrongresset. Ribben skal bli som en rulade med sitrongresset og all løken i midten.

Det kommer til å dette ut litt løk i prosessen, det gjør ingenting. Litt styrete, men verdt det, lover Christopher Haatuft.

Knytt tau rundt ribben for å holde den sammen. Legg nok tau rundt ribben til at den rulles jevnt og tett – cirka 12 biter tau.

Legg den i en form med skjøten ned, og stek den på følgende tid og temperatur:

Først 165 grader i 1 time og 10 minutter.

Så 150 grader i 1 time og 10 minutter.

Så 180 grader i 30 minutter, eller til kjernetemperatur er 62 grader.

Nystekt sammenrullet svineribbe på en trefjøl. Kokken skjærer opp fileter med en kniv.

Mør og full av smakfulle krydder.

Foto: NRK

Tips

Christopher Haatuft mener vi bør spise ribbe gjennom hele året, spesielt i januar og februar. Da får du ribben både i overflod og på salg – økonomisk og bærekraftig.

Kilde: christopher Haatuft i TV-programmet «Kvelden før kvelden» 2023