Slik gjør du
Vegisterkaker
Kok risen som anvist på pakken.
Finhakk løk og hvitløk og svisj godt sammen med litt smør i en panne, tilsett alle krydderiene og la det steke hardt i pannen. Tilsett den kokte risen og saltet og rør godt sammen.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og ha dem over i en skål. Bruk en stavmikser og kjør bønnene lett sammen sånn at det blir en tykk, masse med litt biter. Skrap risblandingen du har i pannen oppi bønnemassen og vend inn sammen med sennep og bladpersille.
Form kaker av blandingen og stek i rikelig med smør og olje i stekepannen til de er gylne og gjennomvarme.
Du kan gjerne steke dem ferdig dagen før, og varme dem i ovnen på 180 grader 10 minutter før servering.
Vegetarisk saus
Brun mel og smør i en kjele og tilsett varm grønnsakbuljong, rør godt og kok i 5 minutter til en klumpfri saus. Rund av med ½ dl kremfløte og smak til med svart pepper og litt ekstra salt om nødvendig.
Tips
Server vegisterkakene sammen med:
Her er resten av oppskriftene til Reneé Fagerhøi:
Kilde: Reneé Fagerhøi i TV-programmet «Kvelden før kvelden»