Vegisterkaker servert på et hvitt fat

Det er hyggelig å kunne servere vegisterkaker til dem som ikke ønsker kjøtt.

Foto: Fra «Kvelden før kvelden» / NRK

Vegisterkaker

Dersom du ønsker et vegetarisk innslag i julemiddagen, kan du prøve med vegisterkaker. De er laget på ris og hvite bønner. Lag gjerne en superenkel vegetarisk brun saus til vegisterkakene.

Slik gjør du

Vegisterkaker

Kok risen som anvist på pakken.

Finhakk løk og hvitløk og svisj godt sammen med litt smør i en panne, tilsett alle krydderiene og la det steke hardt i pannen. Tilsett den kokte risen og saltet og rør godt sammen.

Skyll bønnene godt i kaldt vann og ha dem over i en skål. Bruk en stavmikser og kjør bønnene lett sammen sånn at det blir en tykk, masse med litt biter. Skrap risblandingen du har i pannen oppi bønnemassen og vend inn sammen med sennep og bladpersille.

Form kaker av blandingen og stek i rikelig med smør og olje i stekepannen til de er gylne og gjennomvarme.

Du kan gjerne steke dem ferdig dagen før, og varme dem i ovnen på 180 grader 10 minutter før servering.

Vegetarisk saus

Brun mel og smør i en kjele og tilsett varm grønnsakbuljong, rør godt og kok i 5 minutter til en klumpfri saus. Rund av med ½ dl kremfløte og smak til med svart pepper og litt ekstra salt om nødvendig.

Tips

Server vegisterkakene sammen med:

Her er resten av oppskriftene til Reneé Fagerhøi:

Kilde: Reneé Fagerhøi i TV-programmet «Kvelden før kvelden»