Slik gjør du
Start med å skjære vekk den ytterste delen av stilken på rosenkålen og de ytterste bladene hvis de er stygge.
Rist mandlene i en tørr stekepanne til de er gylne og hakk dem i mindre biter med en brødkniv.
Del aprikosene i mindre biter og bland sammen med tranebærene.
Varm 6 dl nøytral olje i en tykkbunnet kjele til fritering. Den skal nå en temperatur på 180 grader. Bruk en tørr tresleiv til å sjekke temperaturen hvis du ikke har en temperaturmåler. Når oljen koker godt rundt sleiven er det god varme.
Tilsett rosenkålen forsiktig i den varme oljen, halvparten om gangen.
Når rosenkålen er mørk og gyllen på utsiden, er den klar. Bruk en frityrøse, liten skål, sil eller hullskje til å løfte rosenkålen ut og over på et fat med kjøkkenpapir sånn at rosenkålen får rent litt av seg.
Del de varme rosenkålene i to og salt dem lett. Legg på et serveringsfat og topp med ristede mandler og tørket frukt.
Bland ingrediensene til vinaigretten og fordel den over den varme salaten.
Tips
Ønsker du av ulike grunner ikke å fritere, fungerer denne oppskriften like godt hvis du koker rosenkålen i saltet vann.
Her er de andre oppskriftene fra Reneé Fagerhøis julemeny: