Hopp til innhold

Lesernes favorittoppskrifter fra «Familiekokkene»

I TV-serien ble seks familier utfordret på å lage sine beste retter. Familiekokkene varierte med festmiddager, comfort food og deilige kaker. Vi har plukket ut de mest leste oppskriftene.

Cupcakes med kremostglasur

Du finner oppskriften på cupcakes lenger nede i artikkelen.

Foto: Rubicon / NRK

Etter å ha konkurrert i forskjellige tema, var det familien Nordin som til slutt gikk av med seieren. De møtte familien Lavoll i finalen. Men gjennom de sju programmene leverte alle familiene flere retter som imponerte dommerne. NRK mat har alle oppskriftene.

Her er oppskriftene publikum likte aller best.

1. Kake til fest

Familien Lavoll har sin egen vri på en klassisk pavlova. De former marengsen til en krans og det er appelsin som spiller hovedrollen.

2. Vilt på sitt beste

Rosastekt reinsdyrfilet med portvinssaus og skogssopp. Den blir servert med sellerirotmos og syltede pærer.

3. Engelsk klassiker

Nå kan du imponere gjestene. Dette er en rett som krever litt innsats, men det er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Familien Nordin leverte en perfekt stekt beef Wellington som dommer Bent Stiansen gjerne kunne presentert i sin egen kokebok.

4. Amerikansk comfort food

Hvem lar seg ikke friste av sprøstekte kyllinglår på sørstatsvis. Dette er kosemat for hele familien. Dommerne i serien koste seg også.

5. Fargerik mandelkake

Denne gjør seg godt på et hvilket som helst kakebord. Mandelbunnen er dekket med et lag luftig vaniljekrem og pyntet med friske bær.

6. Barnas favoritt

Porsjonskaker egner seg utmerket til barnebursdager, og disse vil garantert falle i smak. Dommer Amanda Bahl mente det var de beste cupcakes hun hadde smakt.

7. Sjokoladekake

En mektig sjokoladekake som har stått på bordet hos familien Mir i alle år. Barna i familien elsker denne kaken.