Etasjefat med muffins, smørkrem og ripssyltetøy.

På etasjefatet skal man helst ha fantastiske konditorbakverk som skal nytes i noen små munnfuller. Men det enkle kan være like bra som det avanserte.

Foto: Bakemesterskapet / NRK

Muffins

Afternoon tea er blitt populært å arrangere hjemme. Det er gøy å invitere på et bugnende tre-etasjes festfat – med blant annet mini-muffins.

Slik gjør du

Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Rør dette med grind til det er hvitt. Skrap godt ned langs kantene i bollen underveis så alt kommer med.

Ha i egg, ett og ett. Rør godt mellom hvert egg så massen ikke skiller seg.

Ha så i det tørre vekselvis med melken.

Fyll massen i muffinsformer. Formene fylles ca. 2/3 fulle.

De skal stekes på 180 grader i 10-15 minutter.

Tips

Se deltakerne lage muffins i 14. episode av Bakemesterskapet.

Kilde: Fra TV-serien «Bakemesterskapet»