Virginia style fried chicken

Under den sprø overflaten er det saftig kyllingkjøtt.

Foto: Rubicon / NRK

Virginia style fried chicken

Comfort food fra USA er familien Nordins valg når de serverer festmåltidet som skal beskrive dem som familie. Sprøstekt, saftig kylling med tradisjonelt tilbehør.

Slik gjør du

Virigina style fried chicken

Del kyllinglårene der beina møtes.

Bland røykt paprika, hvitløk- og løkpulver. Halvparten skal blandes med kefir, den andre halvparten i melblandingen.

Bland kefir, halvparten av krydderblandingen og chipotle hotsauce godt sammen. Legg kyllingen i denne blandingen og la den stå så lenge du har tid, helst 6 timer.

Bland mel og den andre halvparten av krydderblandingen i en annen skål. Vend kyllingen i melet til den blir helt tildekket.

Varm frityrstekeren til 180 grader og stek kyllingen i 10-15 minutter, til en kjernetemperatur på 70 grader. For å sikre en god skorpe og jevn steking må du ikke steke for mange biter samtidig.

Sett ferdigfritert kylling på et metallstiv for å unngå at damp mykner skorpen.

Sett i ovnen på 100 grader for å holde den friterte kyllingen varm mens du friterer de andre bitene.

Rett før servering friteres kyllingen en gang til, så den er helt sprø og varm.

Cole slaw

Rasp (eller finhakk) grønnkål, rødkål og gulrøtter. Bland sammen. Legg til 3-4 spiseskjeer finhakket koriander og 3-4 spiseskjeer finhakket persille.

Ta frøene ut av granateplet og bland frøene med grønnsakene.

Forbered dressingen i en separat bolle. Bland sammen majones, eplesidereddik, dijonsennep, sellerifrø, salt og pepper. Bland 2/3 av dressingen med grønnsakene og sett i kjøleskapet.

Ha i mer dressing ved behov før servering.

Majones til dressingen

Ha alle ingrediensene i et høyt glass, som passer til stavmikseren. Oljen skal være øverst. Sett stavmikseren ned i glasset. Begynn å mikse mens du drar stavmikseren sakte oppover.

Corn bread

Sett ovnen på 200 grader.

Bland sammen hvetemel, maismel, sukker, brunt sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.

Ha i egg, melk og rapsolje og bland sammen.

Hell blandingen i en ferdig smurt ildfastform, helst av metall.

Sett i ovnen og bake i 20-25 minutter, til en tannpirker ikke lenger sitter fast i deigen.

Tips

  • Ekstra dressing passer utmerket til dipp og på brødskiver.
  • Dressingen til cole slaw kan lagres i kjøleskapet noen dager.
  • Hvis du ikke har frityrkoker så varmer du oljen i en gryte og friterer kyllingen der.

Kilde: Familien Nordin i Familiekokkene/NRK