Hopp til innhold

Familie­kokkenes aller beste meny

Endelig skal vinneren av Familiekokkene kåres! Familiene Lavoll og Nordin får i oppgave å lage sine aller beste retter. Det blir skyhøyt nivå og spenning til siste slutt. Her er oppskriftene.

Finalemenyene i Familiekokkene

Dommerne i Familiekokkene har en vanskelig oppgave når de blir servert disse lekre rettene.

Foto: Rubicon / NRK

Familien Nordin gikk rett til finalen etter å ha vunnet konkurransen om å lage den beste versjonen av dommernes favoritter. Familien Lavoll kvalifiserte seg ved å lage den beste vegetarmaten. Nå har de fått en ny utfordring, og skal overbevise dommerne om at de er Norges beste familiekokker. Oppgaven står i Familiekokkenes store kokebok.

  • Lag deres ypperste måltid noensinne.
  • Komponer en treretters meny som speiler familien og består av smaker dere elsker.
  • Krav: Minst en av rettene skal være et høydepunkt fra deres tid i Familiekokkene.
  • Hver familie skal servere 11 gjester hver.
  • Forretten skal serveres etter 2 1/2 time, hovedretten etter 3 timer og desserten etter 3 1/2 time.

Lavolls meny

Trompetsoppsuppen de laget i første episode er familien Lavolls høydepunkt fra tidligere.

Familien Lavoll har hatt lite sjømat tidligere i konkurransen, nå slår de et slag for fisken. De serverer breiflabb med blomkålpuré og fritert sellerirot. Tilbehøret har de laget tidligere, nå skal blomkålpureen bli helt perfekt.

Desserten består av mange elementer. Familien Lavoll strategi er å maksimere smak. De lager en appelsinsorbé og appelsingelé som står godt til sjokolademousse og marengs. Dessuten blir det halve kirsebær og kirsebærcurd.

Nordins meny

Familien Nordin fikk den beste tilbakemeldingen på sjøkrepssuppen med friterte sjøkreps. Det var den som sendte dem til finalen, så den ble valgt som deres høydepunkt fra tidligere.

Det er første gang familien Nordin serverer lam i Familiekokkene. De bruker sous vide for å vise fram enda en teknisk kompetanse. Lammet serveres med sellerirotpuré som Emil har smakt seg fram til.

Dommerne blir utfordret når desserten har smak både av timian og multer. Panna cotta med to forskjellige smaker, timian og hvit sjokolade. Den serveres med multepuré, makroner med lemoncurd, krokan og karamellisert hvit sjokolade.

Endelig skal vinneren av Familiekokkene kåres! Det blir gjensyn med tidligere favoritter og et skyhøyt nivå på de to familienes tre-retters meny!

Endelig skal vinneren av Familiekokkene kåres! Det blir gjensyn med tidligere favoritter og et skyhøyt nivå på de to familienes tre-retters meny!