Mandelbunn med vaniljekrem og jordbær

Fargerik og saftig kake til dessert.

Foto: Rubicon/NRK

Mandelbunn med vaniljekrem og bær

En saftig mandelbunn med hjemmelaget vaniljekrem, pistasjpasta og friske bær. Det smaker godt både som dessert og som kaffekos.

Slik gjør du

Mandelbunn

Bland melis og mandler sammen. Pisk marengs av sukker og eggehvite. Vend inn mandelblandingen.

Stekes på 170 grader i cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.

Vaniljekrem

Rør ut maisenna i 1 dl melk og rør deretter inn eggeplommene. Kok opp resten av melken sammen med fløte, vaniljestang og sukker. Hell den kokende væsken i eggeblandingen mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og kok opp. La det småkoke i 1 minutt for å aktivere maisennaen. Ha over i en bolle og rør inn kaldt smør i terninger. Legg plastfolie over kremen og avkjøl.

Legg mandelbunnen på et fat. Smør pistasjpastaen direkte på mandelbunnen. Ha på vaniljekremen og dekk kaken med bær.

Kilde: Familien Lavoll i TV-programmet «Familiekokkene»