Laster innhold, vennligst vent..
Reinsdyrfilet til fest

Reinsdyrfilet med sellerirotmos, stekt sopp og syltede pærer.

Foto: Rubicon / NRK

Reinsdyrfilet til fest

Dette er en skikkelig festmiddag. Reinsdyrfileten serveres rosa med en fyldig portvinssaus og sopp fra skogen. Selleriroten blir bakt i ovnen før den moses sammen med fløte.

Slik gjør du

Sellerirotmos

Skjær selleriroten i skiver og stek i ovnen på 220 grader til den er mør og gyllen. Hakk den i biter og tilsett fløte. Kjør til en mos med stavmikser. Smak til med salt og hvit pepper. Holdes varm i kjelen.

Bringebær- og portvinssaus

Surr løken med smør til den er gyllen. Tilsett sukker, og la det karamellisere. Hell på portvin og bringebær, og reduser til halv mengde. Tilsett kraft, og reduser til halvparten. Sil av bringebær og løkbiter. Rør sammen maisenna og vann, og tilsett under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper. Monter inn smøret rett før servering.

Sopp

Rens soppen og fordamp ut vann på middels temperatur i en panne. Ta ut soppen, tilsett 2 ss smør og 1 ss olivenolje. Varm opp til det begynner å brunes. Legg soppen tilbake og stek den gyllen og sprø på begge sider. Tilsett eventuelt mer smør om soppen blir tørr. Smak til med salt.

Reinsdyr

Gni fileten med salt og pepper. Ha smøret i en grillpanne og la det bli gyllent. Stek fileten i cirka 3 minutter på hver side til medium/rå. La hvile i 5 minutter før servering.

Tips

Server med syltede pærer.

Kilde: Familien Lavoll i TV-programmet «Familiekokkene»